🎧 Interview: Hjørring Vandselskab skifter 20.000 vandmålere

Posted on 13. januar 2022

Nu slipper du snart for at aflæse din vandmåler!

Interview med Hjørring Vandselskabs direktør Tommy Mostrup

I løbet af 2022 installerer Hjørring Vandselskab A/S i samarbejde med virksomheden Kamstrup fjernaflæste vandmålere hos alle kunder. De nye digitale målere gør det nemmere for kunderne at følge med i deres forbrug, tjekke om der er fejl på deres egne anlæg og sikrer automatisk aflæsning af årets vandforbrug.

Det er et stort, ambitiøst projekt! Ca. 20.000 eksisterende vandmålere bliver i løbet af 2022 skiftet ud med nye, digitale og fjernaflæste målere. Det skal gøre aflæsning af og kontrol med vandbruget nemmere, og på den lange bane kan det være med til at spare forbrugerne penge. Med de nye målere kan man nemlig se, om der er lækager eller installationer, der bruger uhensigtsmæssigt meget vand, forklarer administrerende direktør for Hjørring Vandselskab, Tommy Mostrup.

Allerede fra marts begynder vandselskabet og Kamstrup at installere de nye målere. Hjørring Vandselskab informerer løbende de forbrugere, der skal have skiftet vandmålere, så alle ved, hvornår det sker.

Interview med Hjørring Vandselskabs ditektøt Tommy Mostrup

Lav pris for mere sikkerhed
Omkostningen til de nye digitale målere bliver omkring 110 kr. om året per forbruger. Den investering er godt givet ud, mener Tommy Mostrup.

For de penge får forbrugerne mere sikkerhed i forhold til deres forbrug. Ikke alene kan de følge med i deres forbrug løbende, de kan også følge med i, om der er skjulte utætheder i husets vandinstallationer. De kan fx tjekke, om toilettet løber, eller om nogen har glemt at lukke for en vandhane. Der ligger rigtig mange muligheder i den digitale løsning, men nu skal det først implementeres, siger Tommy Mostrup.

De ca. 20.000 nye vandmålere bliver installeret af virksomheden Kamstrup og deres underleverandører. Alle kunder, der får vand fra Hjørring Vandselskab, får direkte besked om udskiftningen, der løber fra marts til slutningen af november 2022.

*I starten af 2022 kommer der mere information om udskiftningen på Hjørring Vandselskabs hjemmeside. Har du spørgsmål til projektet, kan du indtil da kontakte kundeservice på 3841 2828 eller post@hjvand.dk.

Copyrights SkagaFM