10.000 skjulte jobs i Danmark bare i august

Udgivet d. 12. august 2019

Det viser en aktuel opgørelse fra jobsøgemaskinen Jobsearch.dk, som har gennemgået alle danske virksomheders hjemmesiders jobsektioner:

”Via en simpel men meget omfattende optælling har vi kunnet konkludere, at Jobnet.dk og Jobindex.dk mangler ca. 10.000 af de stillingsopslag, der ligger på virksomhedernes hjemmesider, svarende til op imod 70 procent af alle opslåede stillinger”, siger administrerende direktør hos Jobsearch.dk, Thomas Barfod.

Han påpeger, at det er meget problematisk, hvis danske jobsøgere ikke kan få et overblik over, de stillinger der er i Danmark:

”Dynamikken, hurtigheden og bevægeligheden på jobmarkedet forsvinder, hvis man som jobsøger ikke kan få overblik over hvilke stillinger der udbydes. Derudover beder jobcentrene, i god tro, deres klienter om at holde sig orienterede om nye jobs via medier, der mangler op i mod 10.000 stillinger”, siger han.

Selv om Jobsearch.dk blev lanceret for få uger siden i juni, har søgemaskinen allerede 5-6.000 flere stillingsopslag end Jobnet.dk og Jobindex.dk: https://www.jobsearch.dk/jobsoegemaskiner

”Jeg forventer, at vi rammer 10.000 ekstra stillingsopslag, når vi er færdige med at crawle alle de hjemmesider, som vi har identificeret. Vi forventer at være i land i oktober”, siger Thomas Barfod.

Jobsearch.dk fungerer ved digitalt at spejle stillingsopslagene fra virksomhedernes hjemmesider over på Jobsearch.dk tre gange dagligt, således at stillingsopslagene altid er opdaterede. Brugerne på Jobsearch.dk kan herefter fremsøge virksomhedernes stillingsopslag og blive linket videre til virksomhedens egen hjemmeside.