1839 børn rykker ud i naturen i Hjørring Kommune

Posted on 27. august 2021

Der er massiv opbakning fra landets skoler og dagtilbud, når Naturens Uge løber af stablen i uge 36. I Hjørring Kommune deltager 1839 børn

Frisk luft, åben himmel og sjove oplevelser i det fri. I uge 36 er det Naturens Uge – Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets årlige mærkedage for oplevelser i naturen – og overalt i landet bliver det markeret med natur- og friluftsaktiviteter for både børn og voksne.

Også hos skoler og dagtilbud i hele landet er der natur på skemaet. I hverdagene 6. til 10. september skal 188.000 børn ud i det fri i forbindelse med Naturens Uge – heriblandt 1839 børn fra skoler og dagtilbud i Hjørring Kommune.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til at deltage i den landsdækkende begivenhed.

– Det er helt fantastisk, at så mange børn er tilmeldt i år, og vi er enormt glade for, at både skoler og dagtilbud prioriterer at tage børnene med ud i naturen i løbet af ugen. Det er vigtigt, at vores børn bliver ordentligt introduceret til naturen, så de lærer at holde af den og passe på den. Og det er der heldigvis mange lærere og pædagoger, der gerne vil være med til at sikre, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Se, hvor mange der er tilmeldt i de enkelte kommuner.

Ud i naturen året rundt
Naturens Uge gik tidligere under navnet Naturens Dag – en årligt tilbagevendende begivenhed, der har været afholdt siden 2004.

I år har mærkedagen haft vokseværk og er blevet til Naturens Uge. Formålet er dog stadig det samme: At få danskerne mere ud i naturen og give dem inspiration til at komme ud hele året rundt.

Og det gælder ikke mindst de mange tusind børn, der i løbet af ugen skifter klasseværelset og børnehavens trygge rammer ud med den lokale natur, forklarer Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet:

– Naturoplevelser skal være en fast del af børns opvækst. Med Naturens Uge forsøger vi derfor at åbne børnenes øjne for, hvor meget naturen egentlig har at byde på. Og det kan forhåbentligt give dem lyst til at tilbringe meget mere af deres fritid i den friske luft, og samtidig give dem gode idéer til, hvad de kan lave sammen med deres familie og venner i det fri, siger han.

Offentlige arrangementer i hele landet
I løbet af hele ugen bliver der desuden afholdt hundredvis af offentlige natur- og friluftsarrangementer i hele landet. Her kan man blandt andet komme på guidede svampeture, prøve at spotte flagermus eller gå på opdagelse i naturen med Gurli Gris. Aktiviteterne spænder bredt, og der er noget for hele familien.

Det er bl.a. foreninger, klubber, virksomheder og privatpersoner, der inviterer på de mange arrangementer.

Alle arrangementer kan findes på www.naturensuge.dk/find-et-arrangement

Copyrights SkagaFM