En beskidt affære på det gamle rådhus i Hjørring

Sct. Knuds kilde ca. 1910. I 1800-tallet var der tradition for at bade syge børn i søen ved Sct. Knuds kilde. Dette stoppede dog efter en købmand havde smidt et helt lager af fordærvede fødevarer i søen

Til Hjørring Kommunes arena arrangement om vand som ressource kunne du d. 22. januar blandt andre opleve Mogens Lykketoft tale om FN’s verdensmål. Onsdag d. 14. februar løber næste arena-arrangement af stablen og denne gang handler det om vand i et historisk perspektiv. I dag tager vi det som en selvfølge, at vi har rent vand i hanerne og afløbsinstallationer, der hjælper os af med spildevandet. Sådan har det ikke altid været, faktisk var der før i tiden både hestemøg i drikkevandsposterne og slagteriaffald i grøfterne. Kom og hør Lone Venderby og Jesper Helbo fra Hjørring Kommunearkiv, som fortæller historien om vand i et lokalhistorisk perspektiv.

Fra tiden før Hjørring fik eget vandværk og vandet blev hentet på eksempelvis Springvandspladsen til 1900 tallets udfordringer med at rense og aflede vandet og videre til nutidens debatter om naturgenopretning og de udfordringer, som klimaforandringerne bringer. Læs mere på facebooksiden: Arena manageren Hjørring Kommune.

Tid: kl. 19.00-21.00. Sted: Det Gamle Rådhus, Torvet 6, 9800 Hjørring. Pris: Gratis

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.