Bestyrelsen for FiskeriLAG Nord besøgte Hirtshals Havn

Udgivet d. 7. marts 2019

sdr

Både folketingspolitikere og lokale politikere har igen vist interesse for den indsats og de projekter, bestyrelsen for FiskeriLAG Nord har støttet. Nordjysk valgte folketingspolitikere, opstillere til EU-valget og formand for beskæftigelsesudvalget i Frederikshavn kommune har sammen med bestyrelsesmedlemmer været på virksomhedsbesøg i Strandby og Hirtshals mandag den 25. februar 2019.

På JOBI Værft A/S i Strandby fortalte brødrene Jesper og Bjarke Faurholt om værftets udvikling og de forskellige projekter, der bliver arbejdet med. Værftet specialiserer sig i specielle indretninger, ønsker og tilpasninger, så den enkelte skibsejer i meget høj grad får tilpasset sit fartøj til eget specifikt behov; og der blev bl.a. berettet om, hvordan der har været arbejdet med skabelse af merværdi via optimering af grej og udstyr på fiskekutter, så der er opnået bedre håndtering af fangsten og skabt langt bedre arbejdsforhold for medarbejderne på båden. Værftet har netop modtaget bestilling på en consumtrawler - den 3. i rækken efter en nybygget industritrawler.

sdr

På havnen i Strandby fortalte formand for Strandby Fiskeriforening, og for Strandby Havn Claus Hjørne Pedersen om havnens historie, fiskeriforeningens betydning for omsætning og aktivitet på den private havn samt om udvikling af havnen fra ren fiskerihavn til nu også lystbådehavn med forskellige turisme-venlige aktiviteter.

Direktør Karl Henrik Laursen på Nordsø Museet i Hirtshals fortalte sammen med Ivar Lund fra DTU Aqua om opdræt af hummer fra rogn til levedygtige hummere, der skal udsættes på stenrev ud for Løkken, Lyngby, Lønstrup og Hirtshals i forsøg på at genskabe en bestand af sort-hummer, der kan danne grundlag for egentligt hummerfiskeri. Der blev fremvist opdrætsanlæg, rognhummer og yngel samt berettet om nogle af de udfordringer både fodring og udsætning af yngel der vanskeliggør det højst specialiserede arbejde forbundet med at forsøge at genskabe sorthummerbestand langs den nordlige vestkyst.

sdr

Arrangementet blev rundet af på Hirtshals Havn, hvor formand for Hirtshals fiskeriforening, Niels Kristian Nielsen kunne fortælle om foreningens projekt med etablering af nyt kassevasker-anlæg til gavn for alle fiskere, der lander fisk i Hirtshals.

Bestyrelsen for FiskeriLAG Nord sætter stor pris på, at lokal valgte politikere viser foreningens arbejde så stor interesse og ser frem til videre samarbejde.

Skriv en kommentar