Brødre samler virksomhederne under ét tag

Udgivet d. 16. januar 2020

Martin (til venstre) og Christian Sommer i virksomhedens nye domicil.

Skrevet af journalist Claus Dindler
for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Med købet af ejendommen Anholtvej 1 i Hjørring har brødrene Christian og Martin Sommer fået samlet deres tre-i-én virksomhed på én matrikel. Hidtil har Brdr. Sommer A/S haft tre forskellige adresser i Hjørrings østlige industrikvarter.

Det nye domicil har en markant facade mod Sæbyvej. Ejendommen har senest huset CP Industries, men har stået tom i en periode, indtil Sommer-brødrene købte den af Mogens Daarbak fra Aalborg.

Faktisk havde brødrene kig på ejendommen allerede for fem år siden, men kunne den gang ikke blive enige med ejeren om et lejemål. Nu har de så i stedet købt den.

”Det har været upraktisk at drive virksomhed fra tre forskellige adresser. Der har været utrolig meget køren frem og tilbage. Nu er det hele samlet, og vi har et meget bedre overblik over, hvad der foregår,” siger Martin Sommer.

Christian Sommer supplerer:

”Med 3000 kvm. til rådighed har vi fået god plads til at placere vores maskineri rationelt, og vi har fortsat plads til at tage nye maskiner ind, f. eks. en laserskærer, som vi får leveret om kort tid.”

Foruden deres egen virksomhed har brødrene Sommer tre lejere i administrations-delen af bygningen.

Brdr. Sommer omfatter to firmaer. Der er dels murerfirmaet, hvis daglige drift Martin tager sig af. Og så er der et smedefirma med maskinværksted for ”sort” jern og ét for rustfrit stål, som primært er Christians område. Overordnet ledelse tager brødrene sig af i fællesskab.

Ved siden af de håndværksmæssige aktiviteter driver brødrene udlejningsvirksomhed af både lejligheder og erhvervslejemål.

Kunderne i metal-afdelingerne er virksomheder, og forretningsområdet er både fabrikation og reparation. Murerforretningen påtager sig primært underentrepriser.

Der er primært 33 ansatte, og antallet har ligget nogenlunde fast i flere år.

”Vi er ikke interesseret i at blive flere. Vi vil hellere øge produktiviteten ved at investere i nyt maskineri,” siger Christian Sommer.

Brdr. Sommer har indgået en garantiaftale under Ungegarantien – det forpligtende samarbejde mellem virksomheder, skoler og kommunen med det formål at sikre de unge et godt arbejdsliv og virksomhederne tilstrækkelig arbejdskraft i fremtiden.

Brdr. Sommer har p.t. 7 lærlinge. Virksomheden har desuden et tæt samarbejde med jobcentret om at ansætte personer, der skal spores ind på en varig tilknytning til arbejdsmarkedet.

”Det kræver en aktiv indsats fra vores side at have lærlinge og medarbejdere, der ikke lige kan gå ind i teamet. Men vi ser sådan på det, at det er nødvendigt, hvis vi skal sikre os arbejdskraft i fremtiden. Og det er bestemt også dejligt at se, når indsatsen resulterer i gode medarbejdere,” siger brødrene.