Bunkertur i efterårsferien

Militærhistoriker Flemming Hammer Mortensen fra Bunkergruppen Hirtshals, er igen klar til at give både de lokale og turister, en spændende bunkertur rundt i det store kanonbatteri "Stutzpunkt Tversted"

Det tyske kanonbatteri i Tversted, havde til formål at sikre vejen op fra stranden og farvandet ud for kysten imellem Hirtshals og Skagen, samt vanskeliggøre en fjendtlig landgang fra nord, ved hjælp af tyske flådekanoner og marine-soldater.

Den tyske hær opbyggede ligeledes et yderst effektivt infanteri-støttepunkt i Tversted, der med kampklare hær-soldater, havde til formål at beskytte batteriet, samt bevogte vejen fra syd.

Batteriets hovedvåben var fire store 10,5 cm kanoner der var placeret i åbne betonbriske, med tilhørende ammunitionsbunkere, mandskabsbunkere og en stor ildleder-bunker, samt ca. 60 andre bunkere i form af mortèr-bunkere, maskingeværsbunkere, sanitets-bunkere mm.

Hver tirsdag i sommerferien og tirsdag i efterårsferien, tager Flemming Hammer os med på denne spændende bunkertur og bringer os rundt i stort set hele fæstnings-området, hvor den erfarne guide tager os med rundt og ser både kanonstillingerne og mandskabsbunkerne, samt en tur ned i ildlederbunkeren.
Man kommer også forbi masser af bunkere, løbegrave og tyske efterladenskaber fra krigen og turen går også forbi det store infanteri-område, hvor de tyske hær-soldater holdte til og der er mulighed for at se eksempler på forsvaret af batteriet imod landsiden.
Afslutningsvis ser man på de tyske bunkere, som folk i dag har valgt at bruge på nye og alternative måder.

Der er traditionen tro nye tiltag hvert år og i år var ingen undtagelse, så der er derfor flere nye bunkers der bliver besøgt også på denne tur og nye spændende historier, fortæller Flemming Hammer, der er formand for Bunkergruppen Hirtshals.

Husk fornuftigt fodtøj og evt en lygte.

Man mødes TIRSDAG KL 15.00 ved bænken foran Polarkiosken ved Tannishus.
(Ingen tilmelding )

Turen tager ca. 2 timer og koster 20,- Børn er gratis

468 ad

Skriv en kommentar