Byggeboom bringer tømrere i høj kurs

Udgivet d. 12. august 2019

Dansk byggeri er for længst kommet op i gear og væk fra finanskrisen. Men med den heftige vækst i byggeriet følger også høj efterspørgsel på arbejdskraft. Vær derfor ude i god tid, hvis du går med tanker om at bygge om eller bygge til, vurderer Nybolig.

32.000.

 Så mange flere beskæftigede er det kommet inden for bygge og anlæg siden 2013. Her startede den opadgående trend i dansk byggeri, som dugfriske tal fra Danmarks Statistik endnu engang kan støtte op omkring.

Og det er glædeligt nyt, at der er godt gang i hjulene i dansk byggeri igen. Men med udviklingen følger også en propfyldt kalender for håndværkere, murere mv.

Vær ude i god tid

Som boligsøgende eller nyklækket boligkøber bør man derfor være ude i ekstra god tid, hvis man går med tanker om renovering eller tilbygning af ens nyindkøbte hus, lyder vurderingen fra Peter J. Mattsen, som er direktør i ejendomsmæglerkæden Nybolig.  

Væksten ses især inden for tømrermestre, der som beskæftiget branche alene er steget med 6,6% i andet kvartal i år sammenholdt med samme kvartal sidste år. Det svarer til 2400 nye beskæftigede.  

Ifølge Peter J. Mattsen kan det være et udtryk for, at mange byggeopgaver både inden for nybyggeri og renovering af eksisterende udføres af tømrere. 

-Det gælder både vinduer, tage, gulve, køkkener og mindre entrepriser, som tømremestre typisk står for, men generelt kan man som nyslået boligkøber med planer om en ombygning nogle steder skulle væbne sig med tålmodighed, for aktiviteten er høj nu, og det er ikke sikkert, at håndværkerne har tid lige med det samme, siger Peter J. Mattsen.  

Nybyggeri trækker udviklingen

Det er især de mange nybyggerier og projektbyggerier i de større danske byer, der trækker beskæftigelsen op.  

Her er beskæftigelsen steget med hele 10,2pct. i andet kvartal i år sammenholdt med samme kvartal sidste år. 

-Der er særligt fart på projektbyggeriet både i de store byer og i nogle af landets større provinsbyer, hvor kunderne i større og større grad efterspørger moderne, vedligeholdelsesfrie og bæredygtige boliger, siger Peter J. Mattsen.