Det (meste) er sandt

Udgivet d. 4. marts 2020

Det er artige sager, der er på spil, når Hans Wendelboe Bøcher den 26/3 kl. 19.00 besøger Emmersbæk kirke; en altid yderst snakkesalig kone, en skæbne som dukke-racist, (mindst) et uheldigt udfald af selvindbildte gør-det-selv-færdigheder og utallige ufrivillige eftermiddage i kolde, nordjyske håndboldhaller med lunken termokaffe og ringe Wi-Fi, er blot nogle af emnerne. - Og så en fæl historie om mundhygiejne, svømmehaller og lecanødder!

Den tidligere efterskolelærer, der både har været havnearbejder i Odense, svedt tran i tykt Rasmus Klump-kostume i Fårup Sommerland, rørt ved paven to gange med 10 års mellemrum og i flere år har belemret lokalbefolkningen med ugentlige klummer om sin og familiens private skærmydsler og udfordringer, arbejder  i dag som PR-, kirke- og kulturmedarbejder ved Lindholm Sogn, nord for Aalborg.

Med glimt i øjet og uafvendelig frygt for konens og ungernes efterfølgende repressalier deler Hans Wendelboe Bøcher ivrigt af sine selvoplevede pinsler og grumme historier som familiefar og ægtemand. Og det (meste) er faktisk sandt. - Men man skal nok alligevel ikke tro på alt, han skriver eller fortæller, for overdrivelse fremmer som bekendt forståelsen.

Foredraget eller standup-showet eller de åbenlyse og helt urimelige kvababbelser - for det er svært rigtigt at sige, hvad det egentlig er - bliver yderligere krydret og sat i perspektiv af en række mærkværdige skilte og overskrifter, der med sikkerhed bringer smilet frem hos selv de mest skeptiske.