Efteråret på Nordsøen Oceanarium

Udgivet d. 16. oktober 2019

Plastik - et hav af muligheder!

Havet er en mystisk størrelse for både børn og voksne. Selvom havet dækker mere end 70 % af Jordens overflade, er havdyrenes levesteder nemlig ikke så nemme at besøge, eller blive klogere på. Samtidig er verdenshavene truet af menneskelige påvirkninger.

Hele efteråret har vi et spændende tema, som både handler om problemerne med plastikforurening i verdenshavene, men også om hvad der faktisk bliver lavet for at afhjælpe problemerne, og ikke mindst, hvad man selv kan gøre.

Hver dag vil være fyldt med spændende aktiviteter for både store og små, hvor man blandt meget andet kan være med til at lede efter mikroplastik indeni makreller, samle plastik på ”stranden” og få et diplom med hjem. Der bliver lavet et forsøg med melorme, som efter sigende kan omdanne flamingo til føde! AVV (Affaldsselskabet Vendsyssel Vest) kigger forbi og fortæller om hvad det indsamlede plastikaffald bliver brugt til. Til alle fodringer er der fokus på hvilke farer plastik i havene udgør for livet i havet, men også løsningsforslag der er lige til at gå til. Der er med andre ord lagt op til leg og læring med plastik som tema hele efteråret.

Se aktivitetsprogrammet her

Børneteater: 'Hvalens Sang'

Søndag d. 20. oktober præsenterer Nordsøen Oceanarium teaterstykket ”Hvalens Sang” - historien om en hval, en pige, et venskab, Pinocchio... og plastikaffald.
Det er Teatret 'Om' fra Ringkøbing der kommer forbi og spiller et fantastisk stykke for børn og deres voksne. (Stykket anbefales især til de 5-9-årige)
Stykket spilles 2 gange, kl. 11.30 og kl. 13.45, og det varer ca. 30 min. Der er et begrænset antal billetter til forestillingerne. 

PRISER
Billet INKL. entré til Nordsøen Oceanarium:
Voksne: 225,-
Børn (5-11 år): 135,-

Billet UDEN entré til Nordsøen Oceanarium:
Voksne: 100,-
Børn (5-11 år): 50,-

OBS: det er vigtigt at de deltagende børn er mindst 5 år!
Vær opmærksom på at vælge billet til den ønskede forestiling ved køb! 

Køb billet her

Dissektion af pukkelhval fra Skagen

Vi havde onsdag d. 9. oktober æren af, at lægge hus til dissektionen af en pukkelhval, som mandag morgen blev bjærget i Skagen. Det er den første pukkelhval, der er strandet i Danmark siden 1905!

Det prægtige dyr tiltrak hvaleksperter og forskere fra hele landet. I løbet af dissektionen blev der taget mange prøver af dyret, som pt. bliver undersøgt af forskellige forskere. På dagen kunne vi fastslå, at der var tale om en hun på 8,4 meter og en overraskende kampvægt på 5480 kg.

Dissektionen blev overværet af mange interesserede – unge og ældre fra både nær og fjern. Hvis du gik glip af dissektionen (eller bare gerne vil genopleve den) kan du i efterårsferien se en flot video fra dagen i vores biograf, samt en timelapse af hele processen ude i Hvalforskerhytten.

Læs mere om pukkelhvalen her

Køb et årskort

Med et årskort til Nordsøen Oceanarium har du adgang til unikke oplevelser for både børn og voksne året rundt! I 2019 har vi åbent i 344 dage, så der er altså rig mulighed for at lægge vejen forbi.

Derudover er der masser af fordele hos både os og andre topforlystelser og zoologiske anlæg i hele landet. Du kan blandt andet få 20% rabat på ophold på Skallerup Seaside Resort i udvalgte perioder*, samt gratis entré til både Kattegatcentret og Aqua Akvarium & Dyrepark.

Læs mere om fordelene ved et årskort her