Enhedslisten Hjørring deltager for første gang i et budgetforlig

Pressemeddelelse fra Enhedslisten:

Enhedslisten er for første gang med i et budgetforlig i Hjørring Kommune.
Byrådsmedlem Louise Bilde Hvelplund siger,
• Det er på ingen måder et prangende budget, men vi kan med tilfredshed konstatere at der denne gang ikke er nogle nye besparelser. Det ændrer ikke på at når vi ser på overslagsårene fremover, er der ingen tvivl om at det bliver nødvendigt med en skattestigning, hvis vi skal undgå massive nedskæringer på kernevelfærden. Det har vi foreslået, men der har ikke kunnet skabes flertal – endnu!
• Det har været helt afgørende for os at få styrket den grønne omstilling. Derfor har vi kæmpet hårdt for at få etableret et kommunalt selskab der kan sikre at kommunen opstiller solceller på kommunale bygninger og arealer. Det er det nu lykkedes at få skabt flertal for skal realiseres såfremt der kun udvikles en bæredygtig konstruktion.
• Herudover er der flere tiltag i budgettet som vi med glæde støtter, især et hårdt tiltrængt løft i normeringen i dagtilbuddene, loft på 26 elever i nye klasser, flere penge til cykelstier, valgfrihed for de ældre om de vil have leveret varm mad til middag eller om aftenen, mm.

468 ad

Skriv en kommentar