EUC Nords maritime læringscenter klar til start

Med en donation fra Spar Nord Fonden og Lauritzen Fonden, er finansieringen af EUC Nord projekt Maritimt Læringsmiljø nu på plads.

I løbet af april måned tikkede først et brev ind fra Lauritzen Fonden med en donation på kr. 1 mio og derefter indløb der en donation fra Spar Nord Fonden på kr. 200.000,-. Dermed er man på EUC Nord i hus med finansieringen med et ambitiøst maritimt læringsmiljø udformet som et skibshus med tre dæk. Uddannelseschef Hans Ulrik Møller fra EUC Nord, er ankermand på projektet, og han var forståeligt nok glad for at finansieringen er på plads.

- Det var en stor dag, da den sidste donation kom på plads og vi rundede de kr. 9,2 mio som er projektets budget. Vi har søgt en række danske fonde, og vi har virkeligt fået en fantastisk opbakning hele vejen rundt. Det samme gælder for opbakningen fra den maritime branche i hele Danmark. Jeg har fået mange mails og telefonopkald med lykønskninger på det seneste.

Lauritzen Fonden donerede kr. 1 mio og Spar Norden Fonden kr. 200.000,-. Tidligere har A. P. Møller Fonden doneret kr. 5 mio, Danske Maritime Fond kr. 2 mio og EUC Nord selv lægger kr. 1 mio i projektet.

Maritim branche forventer bedre uddannelse

I den maritime branche ser man frem til at få et moderne maritimt læringsmiljø, hvor kursister og elever kan lære håndværkene med det maritime som omdrejningspunkt.

Hos brancheorganisationen Danish Maritime udtaler adm. direktør Jenny N. Braat, Danske Maritime
-Som brancheorganisation for den maritime industri glæder vi os over, at finansieringen af projektet nu er helt på plads. Et godt, tidssvarende og virkelighedsnært læringsmiljø er af enorm betydning, når fremtidens medarbejdere til den maritime industri skal uddannes. Projektet er både spændende og ambitiøst, og vi glæder os meget til at følge det på nært hold.

Hos Scanel i Frederikshavn, som har været med i udviklingen af projektet, siger COO Gert Balling.
- Vi har med stor interesse deltaget i udviklingen af projektet, da vi gerne vil være med til at få uddannet vores arbejdskraft bedst muligt. Og det projekt som ligger på bordet, er bestemt noget som vil bidrage vores kommende elever.

Byggeplanen er klar

På EUC Nord er planlægningen af byggeriet i fuld gang. Man forventer at gå i gang med byggeriet i uge 26, hvor et betonfundament til konstruktionen skal på plads. Hele konstruktionen skal simulere et skibstårn med tre dæk, og det skal placeres i EUC Nord skibsbyggerhal på Hånbækvej i Frederikshavn. I hallen skal der også være andre uddannelsesaktiviteter, så det er et puslespil at få hele planløsningen til at gå op. Det bærende tårnkonstruktion skal være færdig i uge 34, hvorefter man begynder at beklæde den og så småt starter på at sætte undervisningsudstyret ind. EUC Nords egne elever kommer til at hjælpe til med beklædningen af tårnet i samarbejde med SHIPCON. Ambitionen er at blive helt færdige i 2018

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.