Eventbranchen er i højeste alarmberedskab – Bambi Lys og Funky Sound lyser fyret op

Posted on 30. september 2020

Eventbranchen er i højeste alarmberedskab - lyser Danmark op d. 30. september 2020.

Erhvervsministeren har bedt eventbranchen om at se sig om efter alternative markeder, mens vi er i denne svære situation. For en branche, der lever af at samle mennesker til kulturelle begivenheder, store konferencer og formidle oplevelser, så er det en meget svær opgave i det aktuelle klima.

Erhvervsministeren må ikke være i tvivl om, at eventbranchen lever af at opfinde og innovere måden at skabe kultur og event oplevelser på. Det er ikke noget nyt. Kultur og Eventbranchens aktører viser allerede at vi meget gerne, vil samarbejde og opfinde fremtidens events.Det kræver dog, at vi er med ved forhandlingsbordet og at vi får den fornødne hjælp til at komme igennem krisen.

I juni måned, lyste alle alarmlamper rødt for den danske eventbranche. Udsigten til events i større skala var i den overskuelig fremtid væk. Derfor valgte den danske eventbranche for første gang at oplyse kulturinstitutioner i hele Danmark, heriblandt også Christiansborg, i et flammende rødt lys for at indikere at hele eventbranchen var i alarmberedskab. Udlejningsfirmaerne, har reelt set ikke har haft en indkomst siden marts måned. Virksomheder har set sig nødsaget til at afskedige specialiserede, professionelle medarbejdere i takt med at hjælpepakkerne stoppede.

Hverken leverandører eller arrangører, i eventbranchen har kunne opretholde en bæredygtig økonomi i syv måneder, da forsamlingsforbuddet har resulteret i aflyste festivaler, koncertturneer, teaterforestillinger, konferencer, firma julefrokoster, private fester m.m. Eventbranchen er de facto tvangslukket med en besked fra Erhvervsministeriet: I kan ikke hjælpes.

Derfor vælger vi at gøre opmærksomme på vores eksistens igen.
Onsdag d. 30. september kl. 20:00 - 00:00 lyser eventbranchen kulturinstitutioner, rådhuse, spillesteder m.m. i rødt #lightitinred.

Eventbranchen ser ind i et efterår, og muligvis et forår, hvor forsamlingsforbud og restriktioner giver umulige rammer for at skabe den kultur, som den politiske verden fordrer skal være der, for at vi som samfund kan komme igennem krisen. I hvert fald, hvis der ikke medfølger en økonomisk kompensation.

Tiden er ved at rinde ud for eventbranchen. Hvis samfundet skal gøre sig håb om et fremtidigt rigt og mangfoldigt event- og kulturliv i Danmark, skal der reageres nu.

Derfor beder vi politikerne om:

1. At sikre, at Erhvervsministeren og de politiske ordførere opretholder dialogen med sektor-partnerskaberne og relevante organisationer i eventbranchen 2. At sikre, fortsat økonomisk hjælp til eventbranchens aktører - som minimum til nytår og derudover dynamisk, fremadrettet støtte, så længe pandemien forhindrer store forsamlinger i at finde sted 3. At sikre, at Erhvervs- og Kulturministeren indkalder alle relevante parter til en dialog om holdbare og langsigtede strategier for eventbranchen

Blandt andet lyses følgende bygninger op: 
Hirtshals Fyr
Vendsyssel Teater, Hjørring
Aalborg Kongres & Kultur Center
Arena Nord, Frederikshavn
EUC Nord, Frederikshavn

Copyrights SkagaFM