Første spadestik på 10.000 kvadratmeter skole, børnehus og idrætshal

Udgivet d. 4. april 2019

Efter flere års forberedelse kunne Hjørring Kommune onsdag sætte spaden i jorden til det største egenfinansierede byggeri i kommunens historie. Vrå Skole og Børnehus er et unikt projekt, som med sin placering i direkte forlængelse af Idrætscenter Vendsyssel samler en bred vifte af tilbud til hele byen - på tværs af alder og interesser.

Mai-Britt Beith, formand for kommunens Børne- Fritids- og Undervisningsudvalg, holdt tale forud for spadestikket, og hun udtrykte stor glæde ved, at byggeriet nu for alvor kan begynde:

- Lige her skal vi bygge skole, børnehave, vuggestue, legestue for dagplejen, musikskole, ungdomsklub, bibliotek og idrætshal. Vi skal bygge et samlingssted for alle i Vrå. Vi har gjort klar til det i tre år, og nu går vi i gang. Jeg glæder mig til at følge byggeriet, og jeg er virkelig stolt af at se, at så mange er mødt frem i dag.


Naturen som omdrejningspunkt

Projektet er tegnet af AART Architects i samarbejde med JAJA Architects. Søren Jensen er rådgivende ingeniør. Arkitekturen er inspireret af naturen, og skoven er et særligt karaktergivende element inde såvel som ude. Byggeriet bliver DGNB guld-certificeret.

NCC er valgt som råhusentreprenør på opgaven, og entreprisen udgør 80 mio. kroner ud af projektets samlede budget på 178 mio. kroner. Hjørring Kommune udbyder det resterende arbejde i fagentrepriser. De første kommer i licitation inden sommer.

Tæt samarbejde med Idrætscenter Vendsyssel
Den nye skole får plads til 5-600 elever, mens der kan være ca. 170 børn i alderen 0-6 år i børnehuset. Det samlede byggeareal er på ca. 10.000 m2 og dertil kommer udearealer og 180 nye parkeringspladser. I byggeriet indgår også en ny idrætshal, som Idrætscenter Vendsyssel opfører og finansierer.

- Jeg vil gerne rette en stor ros til kommunen for at turde samarbejde med os. Det har været en lang, men spændende proces. Tak fordi I har sat tid og ressourcer af til, at vi kan gøre det her sammen, sagde bestyrelsesformand i Idrætscenter Vendsyssel, Torben Fisker, inden det blev tid til at sætte spaden i jorden.

Hvis alt går planmæssigt, kan skole og børnehus tages i brug omkring årsskiftet 2021-2022. Den nye idrætshal ventes dog færdig allerede i slutningen af 2020.

Foto: Privat

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.