Fortuna med i det gode, internationale selskab

Den erfaring Fortuna og Jette Andersen har med at bringe spillerne til tops i en velorganiseret klub skal nu komme al kvindefodbold til gode. Her giver Jette Andersen Florentina Olar blomster, da den rumænske landsholdsspiller i 2017 blev udnævnt til Årets 3F-spiller.

Fortuna og klubbens formand, Jette Andersen, er kommet med i det gode selskab bestående af en række af Europas top-fodboldklubber.
Den 50 år gamle klub fra Hjørring er blevet anmodet om at stille sin ekspertise til rådighed i ECA Womens Football Committee (WFC) en organisation for eliteklubber associeret med største, top-herreklubber.
Og nu er Fortuna altså inviteret inden for på dette organisatoriske topplan.
ECA WFC har oven i købet ønsket at knytte Fortunas formand Jette Andersen tæt til sig. Hun er udpeget til organisationens bureau, der har 8 medlemmer.
Betydningsfuld post
-Jeg er meget beæret over at komme med i dette selskab, og jeg er sikker på, at det har stor betydning i forhold til at fremføre kvindefodboldens sag på såvel nationalt om internationalt niveau, siger Jette Andersen.
-Mange af de øvrige klubber er afdelinger i herreklubber, og det er min opfattelse, at man ønskede en repræsentant for en ren kvindeklub også for at skaffe kendskab til og forståelse for en sådan organisation. Jeg kan kun tage det som et tegn på, at der er respekt for det arbejder og de resultater Fortuna præsterer.
- Der er mange ting at tage fat på. Kvindefodbolden bliver jo mere og mere anerkendt over hele Verden. I USA er kvinderne mere populære end herrerne, og i øjeblikket ser vi, hvorledes store klubber som eksempelvis FC Bayern München, Olympique Lyonnais, Paris FC, Chelsea Ladies, Arsenal Ladies, Manchester City Women’s FC, Fiorentina, Juventus, FC Barcelona osv. opruster på kvindesiden.
Oppe mod pengene
Vi er oppe mod klubber, der er utrolig økonomisk stærke i forhold til det, vi kan forvente i Danmark, men jeg er sikker på, at vi får noget ud af at være med!
I spidsen for ECA Womens Football Committee , står præsidenten for Olympique Lyonnais, Jean-Michel Aulas og svenske Linda Wijkström fra Linköping FC er viceformand.
Efter at generalforsamlingen for nylige vedtog ændringer i ECAs vedtægter og organisatoriske forordninger, er der oprettet et WFC-bureau, der giver yderligere mulighed for at etablere og opretholde en konstruktiv dialog med relevante interessenter i kvindefodbold. WFC Bureau vil agere med det formål at give klubberne en stemme i diskussioner og beslutninger, der påvirker kvinders fodbold. Otte medlemmer, herunder WFC-formand og næstformand, vil sidde med i WFC Bureau.

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.