LYD: Franskmænd søger inspiration i Hjørring

Udgivet d. 23. januar 2020

Når udenlandske biblioteker skal skabe nye, inspirerende rammer for læring og læselyst, søger de gerne til Hjørring og denne uge er ingen undtagelse, når det kommer en delegation fra Lyon i Frankrig for at besøge et bredt udvalg af biblioteker.

Biblioteker i Danmark kan noget helt specielt og det er noget man ligger mærke til, både i vores nabolande og længere væk. På Hjørring Bibliotek kommer der stadig besøgende fra bl.a. Sydkorea, Canada og Frankrig for at se den unikke indretning og hører om tankerne bag det narrative design, selvom biblioteket efterhånden har 12 år på bagen.

Årsagen til de besøgendes interesse er, at man i Danmark har en biblioteksforståelse, der rækker langt ud over en mere traditionel forståelse af biblioteket som en bygning med bøger, der først og fremmest fungere som en ramme om en samling af materialer. ”I Danmark er bibliotekerne nemlig med til at sætte rammen om en institution, der er bannerfører for dannelse, demokrati og mangfoldighed”, siger udviklingskonsulent Kirsten Boelskifte-Jensen. ”Derudover har skoler og biblioteker et rigtig godt samarbejde og det er også en ting franskmændene er meget interesserede i at vide mere om. Derfor skal de også besøge nogle af vores folkeskoler og Hjørring Private Realskole, mens de er på besøg i Hjørring”.

I forbindelse med de franske besøgendes tur til Hjørring, er der i samarbejde mellem forvaltning, HPR´s skolebibliotekar og Hjørring Bibliotekerne, lavet et program der giver franskmændene indblik i både det kombinerede folke-og skolebibliotek i Løkken, besøg på forskellige folkeskoler, bl.a. Hirtshals Skole, designstrategier for Hjørring Bibliotek, tankerne bag det nye skolebibliotek på Hjørring Private Realskole.

De franske gæster ankommer til Hjørring onsdag d. 22. januar og rejser hjem søndag d. 26. januar.

INTERVIEW:

 

Skriv en kommentar