FV19: Politisk vodbinderi og verbale fiskerlussinger på Hirtshals Kro

Udgivet d. 4. juni 2019

Mandag aften blev der holdt politisk liveinterview og debat på Hirtshals Kro. De fire lokale folketingskandidater Karsten Lauritzen fra Venstre, Per Møller fra Det Konservative Folkeparti, Karl Bornhøft fra SF og Rasmus Prehn fra Socialdemokratiet var inviteret til at deltage.

I den hyggelige krostue stimlede interesserede borgere sammen til kaffe, kage og en gratis øl, mens politikerne blev placeret i baren – dog med ryggen til betjeningen. Skaga FMs radiovært Henrik Ledet stod for arrangementet, gennemførelse af interview og ordstyrer på debatten. Aftenens emner var mange af de kendte fra valgkampen, for eksempel velfærd, kommuneøkonomi, udligning og normering i børnehaverne. Men selvfølgelig blev der også fokus på mere lokale emner: Hvordan styrker vi Hirtshals Havn, hvad med fiskeriet og hvad vi I gøre for Nordjylland.

På mødet blev der givet håndslag fra alle politikernes side om at ville arbejde for en ny limfjordsforbindelse. Dog var det kun Lauritzen, Møller og Prehn der stod fast på den vedtagne vestlige linjeføring. Bornhøft mente stadig, det var værd at tage en holmgang om placeringen. Men det vil trække sagen unødigt i langdrag, mente de tre andre.  Der var også enighed om at lægge tyngde i forhandlingerne med EU og Storbritannien vedr. danske fiskeres mulighed for at fiske i britisk farvand efter et evt. Brexit – eller hvad flere håbede på – en britisk aftale om at blive i EU på en eller anden måde. Alle fire politikere slog til lyd for mere retfærdig kommuneøkonomi – altså en bedre udligningsaftale mellem rige og knap så rige kommuner i Danmark. Og der var også enighed om at styrke normeringen i landets børnehaver. Hvad politikerne imidlertid ikke kunne blive enige om var, hvorvidt der var råd til både skattelettelser og bedre velfærd. Her mente Per Møller fra Det Konservative Folkeparti nok, der kunne være råd til begge dele, mens de øvrige var mere forbeholdne med at love det.

Debatten var livlig og det var svært at stoppe klokken 21.00 som aftalt. Det blev dog aldrig til rigtige fiskerlussinger. Heldigvis kunne deltagerne efterfølgende fange politikerne til mere personlig samtale og meningsudveksling. Dele af debatten vil kunne høres på Skaga FM og i afspilleren herunder.

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar