Gå i Hjørring-forfatteren Knuth Beckers fodspor

Udgivet d. 16. maj 2019

I 1891 blev en af dansk litteraturhistories største forfattere født på Søndergade 9 i Hjørring. Han hed Carl Henrik Knuth Becker – kendt som Knuth Becker. Som barn, ung og voksen sled han sine såler tynde på gader og stræder i byen, og hans liv og levned her har dannet grundlag for romanserien om drengen Kai Gøtsche. En barndom og hverdag med klø, mistro, skuffelse og nederlag trækker spor hele vejen op gennem forfatterskabet og fortællingen om Kai, der til forveksling ligner Knuths eget liv.

Når verden udenfor var for svær, blev fantasien et gemmested og et tilflugtssted, hvor der ikke fandtes sure voksne. Oppe under loftet på det lille drengeværelse spandt fantasien historier om høj og lav, nord og syd, om succes og anerkendelse, men måske vigtigst af alt med en ukuelig retfærdighed som sin grundsten. Historierne, ikke altid lige sandfærdige, men alle sammen et udtryk for håb og optimisme.

Med udgangspunkt i romanerne, der strækker sig fra fødsel, over anstaltsophold og værnepligt til voksenlivets bekymringer, går byvandringen i Knuth Beckers fodspor. Vandringen kommer omkring særligt udvalgte steder og bygninger i det Vendelby, der dannede rammen om den nordjyske forfatters liv.

Undervejs fortæller universitetspraktikant ved Vendsyssel Historiske Museum, Sofie Schou Mølgaard, om det skelsættende forfatterskab, løfter sløret for sjove anekdoter og indvier i det Knuth Beckerske Vendelby-univers. Et univers der rummer en kamp og en udvikling, som selv i dag, næsten 130 år senere, stadig er lige så spændende og aktuel som dengang.


Tid:
onsdag 22/5 kl. 19:00-20:30
Sted: Museumsgade 3, 9800 Hjørring
Pris: Gratis
Arrangør: Universitetspraktikant Sofie Schou Mølgaard

Skriv en kommentar