Godt nyt for Regionshospitalet

Posted on 10. februar 2020

Efter flere hårde og kontroversielle sparerunder i Hjørring, Frederikshavn, Skagen og Brønderslev er der nu omsider lidt godt nyt for Regionshospitalet.

Hospitalets 2019-underskud på 19.4 millioner kroner rulles ikke over som ekstra besparelser i 2020.

Det besluttede Region Nordjyllands Forretningsudvalg enstemmigt mandag. Træerne vokser dog ikke ind i himlen, for der var også politisk enighed om, at ledelsen på Vendsyssel-sygehuset absolut ikke skal spænde livremmen ud og bruge flere penge, fortæller DFs Erik Høgh Sørensen til Skaga FM.

Der har de seneste to år været stor uenighed i regionsrådet om nedskæringerne og deres årsag. Dansk Folkeparti ser sundhedsvæsenet som kronisk underfinansieret og har derfor af flere grunde stemt imod sparerunder i Hjørring og resten af Nordjylland. Partiet har samtidig påpeget det urimelige i, at Region Hovedstaden kan budgettere sig til milliardoverskud (samlet set) uden at skulle dele med de hårdest ramte regioner. Ifølge DF's oplysninger vil Region Hovedstaden i 2019 ende med et overskud på cirka 300 millioner kroner.

DF ser ledelsen i Danske Regioner som årsag til denne budget-skævvridning, og DF har af samme grund i næsten alle tilfælde modsat sig sygehusbesparelser i Nordjylland.

Derfor er DF særlig positiv efter eftergivelsen af budgetunderskuddet i Hjørring.

Forretningsudvalgets beslutning skal formelt godkendes af det samlede regionsråd 25. februar.

Aalborg Universitetshospital kom ud af 2019 med et overskud på 1 million kroner, hvilket fik bred politisk ros med på vejen.

Copyrights SkagaFM