Et godt ry, som skal blive endnu bedre

”Hjørring har ry for at tilbyde gode rammevilkår for erhvervslivet. Det er, hvad jeg hører. Blandt andet fra Christiansborg via vores radikale folketingsmedlem, Marianne Jelved. Det skal borgmester Arne Boelt og byrådet have ros for”.

Sådan siger Lene Bjørn Sørensen, der fortsætter:

”I Hjørring kommune har vi brug for et erhvervsliv, der rummer både kloge hovedet og kloge hænder, og det skal vi understøtte”.

Undervisning er en radikal mærkesag, og Lene Bjørn Sørensen taler varmt for, at der skabes en tættere forbindelse mellem skoler og erhvervsliv.

”Der er fortsat 20 pct. af vores unge, som ikke kommer i uddannelse efter folkeskolen. Det skal vi gøre bedre. For eksempel ved at give skoleelever en praktisk indsigt i, hvad der foregår på arbejdspladserne og på den måde motivere dem til at uddanne sig. For deres egen skyld, men også af hensyn til lokalsamfundet og den fremtidige efterspørgsel efter kompetent arbejdskraft”.

Lene Bjørn Sørensen ser en klar sammenhæng mellem erhvervsudvikling og bosætning.

”Vi kan ikke forvente at fastholde eller tiltrække arbejdskraft, hvis ikke vores kommune fremtræder som at attraktivt sted at leve i. Vi skal have velfungerende skoler og daginstitutioner, et rigt kulturliv og et bredt udvalg af uddannelser. Og vi må meget gerne tiltrække flere uddannelser, end vi har nu”.

Efter 14 år i Vendsyssel føler Lene Bjørn Sørensen sig så stærkt bundet til landsdelen, at hun ikke kunne forestille sig at flytte andre steder hen.

”Vi har en fantastisk natur, et kultur- og idrætsliv i stadig udvikling og et miljø præget af nærhed og ordentlighed mellem mennesker. Den fortælling er det værd at udbrede ud over kommunegrænsen”, siger Lene Bjørn Sørensen.

En fortsat udvikling af turismen er vigtig i Hjørring Kommune, og Lene Bjørn Sørensen går ind for, at erhvervspolitikken understøtter et bredt samarbejde mellem mange aktører – detailhandel, hoteller, restauranter, teatre, museer og så videre – med det formål at gøre området kendt.

Kommuner som Hjørring har i en årrække været præget af, at mange unge rejser væk for at uddanne sig og ikke vender tilbage.

”Jeg tror på, at den udvikling så småt er ved at vende. De unge rejser stadig ud. Men de er i stigende grad motiveret for at vende tilbage – men altså kun hvis de oplever, at der er gang i udviklingen i Hjørring kommune på alle områder. Også i erhvervslivet”.

Kilde: Hjørring Erhvervscenter

468 ad

Skriv en kommentar