Halvdelen af småbørnsfamilierne i Nordjylland har ikke en rejseforsikring

Udgivet på 4. oktober 2018

Efterårsferien er blevet en populær rejseuge for danske familier. Mere end 200.000 danskere forbereder sig på at rejse væk fra oktobervejret i uge 42, og det gælder især familier med skolebørn. Mange har holdt sommerferier hjemme i det gode vej, men nu trækker rejselysten i danskerne

Men halvdelen af småbørnsfamilierne (børn under 10 år) i Nordjylland har ikke en rejseforsikring. Det viser tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension og Forsikringsguiden.dk på basis af en undersøgelse fra Epinion.
Snart pakker tusindvis af børnefamilier kufferterne for at rejse udenlands, og det er vigtigt altid at være ordentligt forsikret på rejsen.

Med det blå sygesikringskort i hånden er du sikret adgang til behandling i EU på lige fod som borgerne i det land, du besøger. Men kortet dækker fx ikke behandling på privathospital, egenbetaling hos læge/hospital eller hjemtransport.
- Uden en rejseforsikring risikerer du derfor selv at skulle have penge op af lommen, hvis du eller din familie kommer til skade eller bliver syge undervejs og fx skal transporteres hjem. Og det kan blive dyrt, lyder det fra konsulent Anja Lintrup Sørensen i Forsikringsoplysningen.
Så der er god grund til at undersøge, om man har en forsikring, og om man i givet fald også er rigtigt dækket.

Tjek indboforsikringen - Rejseforsikringen kan være inkluderet i ens indboforsikring.

- Inden du rejser, skal du først tjekke, om du allerede har en rejseforsikring via din nuværende indboforsikring. Det er der mange forsikringsselskaber, der tilbyder. Ellers kan du købe en rejseforsikring, der svarer til dit behov og rejsemønster, siger Anja Lintrup Sørensen.

På Forsikringsguiden.dk er det netop blevet muligt at sammenligne pris, dækning og service på rejseforsikringer hos et stort antal selskaber. Har du ikke en rejseforsikring i forvejen, så kan du nemt at få overblikket på Forsikringsguiden.
Fakta om rejseforsikringer
- En rejseforsikring dækker altid udgifter til lægebehandling og hospitalsbehandling ved private rejser uden for Danmark.
- Alt efter, om man vælger en årsrejseforsikring eller en enkeltrejseforsikring, er der forskellige muligheder for at vælge ekstra dækninger for det, du har brug for.
- Årsrejseforsikring indeholder ofte hjemtransport, sygeledsagelse, tilkaldelse af personer hjemmefra ved sygdom samt forsinkelse på rejsen.
- Rejseforsikringen kan købes separat eller være inkluderet i din indboforsikring – typisk som en årsrejseforsikring gældende for Europa eller Verden.
- Du kan også vælge at købe en rejseforsikring, der dækker en bestemt rejse i et bestemt tidsrum.
- Tjek, hvordan du er dækket på fx dit kreditkort. Flere kreditkort indeholder en rejseforsikring

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.