Bindslev Harmonikatræf klar for 35. gang

Udgivet d. 15. juli 2019

Så er Bindslev Harmonikatræf ved at være klar til at åbne dørene for det 35. Harmonikatræf. Regnskabet for 2018 viste et overskud på ca kr. 38.000 og efter en del møder med borgere og foreninger blev det besluttet at man i 2019 ville fortsætte med det gamle koncept, men at der skulle nytænkning til for fremtiden, da aldersgruppen ikke er blevet yngre.

Der blev derfor nedsat en arbejdsgruppe på 3 personer der skal komme med oplæg for fremtiden.

Alle kontrakter og ansøgninger er nu på plads, og vi er nu kommet til pressemeddelse, som beskrevet nedenfor.

Danmarks største harmonikatræf er klar igen for 35. gang – i år med 42  tilmeldte musikgrupper, ca., 625 musikere, en  campingplads med plads til 400 campingvogne og forventet op imod 3-4.000 tilhørere.

Udover campingpladsen kommer der en del endagsgæster, og træffet smitter desuden af på hele områdets hoteller, kroer, campingpladser, handlende og private udlejere.

Den officielle åbning finder sted fredag den 26. juli kl. 15, hvor borgmester Arne Boelt holder åbningstalen, og herefter spilles der næsten uafbrudt til søndag kl. 16.30

Deltagerne er orkestre og harmonikaklubber fra hele Danmark, Norge og Sverige, og de fleste af dem er gengangere fra tidligere år. De danner grundstammen i det musikalske program og repræsenterer den traditionelle harmonikagenre.

2 scener

Bindslev Harmonikatræf byder på underholdning fra 2 scener. Den store scene er placeret i et stort telt, hvor de optrædende er programsat, mens den anden er en overdækket udendørs spontan-scene. Her er det op til musikerne selv at styre programmet. Dette tiltag er lavet for at give de deltagende musikere lejlighed til at optræde flere gange i løbet af weekenden og måske i skiftende konstellationer.

Årets Harmonikatræf Pris

Årets harmonikatræf Pris, blev indstiftet i 2010 og skal således i år uddeles for tiende gang.

Baggrunden for Årets Harmonikatræf Pris er ønsket om at hædre og påskønne et engagement og en særlig indsats for at gøre Bindslev Harmonikatræf til en god oplevelse, enten musikalsk, socialt eller arrangementsmæssigt. Det kan være en campist, en musiker, en person, en gruppe eller?

Deltagerne ved træffet er med til at afgøre, hvem der skal have prisen, idet vi indkalder forslag med begrundelser. Disse afleveres på en blanket senest søndag kl. 10, hvorefter en jury vil gennemgå de indkomne forslag. Prisen, som består af et diplom og en check, vil blive overrakt ved afslutningsceremonien søndag eftermiddag.

Mange af deltagerne kommer allerede weekenden før det går løs, og vi har derfor arrangeret aktiviteter mandag, tirsdag og onsdag:

Cykeltur med guide

Vi har erfaret, at mange af gæsterne medbringer cykler, og vi har derfor mandag d. 22. juli kl 19 med afgang fra Informationen, arrangeret cykeltur i omegnen af Bindslev med lokalkendt guide. På den måde får vi også vist vores naturskønne omgivelser frem.

Med en tilslutning af over 40 cyklister i 2018, er dette et tiltag som der bakkes op om.

Krolf

Bindslev har fået en krolf bane, og Bindslev Harmonikatræf har lavet aftale med de ansvarlige at Tirsdag d. 23 juli vil der være mulighed for at afprøve sine evner inden for denne sport

Besøg på Bindslev Gl. Elværk

Onsdag d. 24. juli kl 14 er der besøg på Bindslev Gl. Elværk, hvor der vil være mulighed for at se faciliteterne og høre om værkets spændende historie.

T Rooster Band og Hallur Joensen.

Onsdag 24. juli kl. 1900 - 2300 vil vi fortsætte succesen fra sidste år med en stor countryfest med fire timers non stop lytte- og dansevenlig country musik. Vi har fået en del opfordringer på at lave dette tiltag da der ikke findes meget country og western musik her nordenfjords.

Følgende musikere spiller denne aften:

Hallur Joensen (født i 1967 i Klaksvík) er en færøsk country sanger, guitarist og bassist, der på Færøerne er mest kendt indenfor country genren, og har bl.a. modtaget Faroese Music Awards i 2014 som årets mandlige sanger i pop/rock kategorien, som også omfatter country. Siden 2016 har han været bosat i Danmark, hvor han optræder og har udgivet singles. I uge 51 2016 lå hans sang, SOS fra mig, som Jacob Haugaard har skrevet teksten til, som nummer et på Dansktoplisten

T.Rooster Band blev dannet i 2016 af syv rutinerede musikere, der udover at spille i mange andre sammenhænge har det til fælles at deres hjerte banker varmt for countrymusikken.

Som det eneste countryband i Danmark inkluderer T. Rooster to vokalister M/K i front, steelguitar, violin, to telecastere, bas og trommer. Dette giver bandet en autentisk countrylyd samt mulighed for at vælge frit fra countrymusikkens sangskat.

Musikken spænder vidt fra smukke duetter og countryballader, til countryrock og enkelte afstikkere til Western swing.

Sangene på repertoiret er venligst udlånt af bl.a. Kenny Rogers, Dolly Parton, Vince Gill, Patsy Cline, Waylon Jennings og Randy Travis.

  1. Rooster fungerer også som backing for danske og internationale artister.

Billetpris: kr. 150,- som er inklusive 1 øl eller 1 vand.

Festpladsen ved Tannisbugthallen åbner kl 17:30 hvor der fra kl 18:00 kan købes en Country og western menu som består af  helstegt nakkekam med krydrede ovn kartofler samt salat for kr. 80,- Skal forudbestilles på tlf 51445611

Fortræf:

Traditionen tro begynder Bindslev Harmonikatræf med et såkaldt ”Fortræf” torsdag d. 25. juli. Her inviteres campisterne og byens beboere til en aften med harmonikamusik og dans. Her afprøves endvidere scene, lyd og lys, inden det for alvor går løs om fredagen.

Man er velkommen til at medbringe madkurv, men der kan også købes mad på pladsen. Fortræffet begynder kl. 18 og slutter kl. 23.

Entre til dette arrangement. Er kr. 60,-

Gratis sildebord og udstilling af instrumenter

Gratis sildebord om søndagen fra kl. 11.30 er blevet et meget populært tiltag. Her er således en anledning til at lade søndagsturen gå til Bindslev og samtidig indtage frokosten til tonerne fra de mange harmonikaer.

Når man er blevet inspireret af de dygtige musikere, er der mulighed for at se et kæmpe udvalg af harmonikaer i Tannisbugthallen, der i hele weekenden er omdannet til en stor udstilling af instrumenter fra nogen af de største forhandlere i Danmark.

Afslutning søndag kl. 16:30 med fællesspil og fælles sang.

Harmonikatræffet har gennem alle årene været et kæmpe aktiv for det lille lokalsamfund, og det er i dag 7 af byens foreninger, der står bag.

Harmonikatræffet er således et godt eksempel på lokalt sammenhold, idet der i forbindelse med planlægningen og afviklingen er ca. 300 frivillige hjælpere i arbejde.

Arrangørerne bag Bindslev Harmonikatræf er: 
Bindslev Tversted Idrætsforening
BTI’s Venner
Bindslev Tversted Rideklub
Tannisbugthallen
Baptistmenigheden Fristedet
Elværkets Venner
Foreningen BHE, Borger, Handel og Erhverv

Yderligere oplysninger og informationer kan fås på www.bindslev-harmonikatraef.dk, vi er også på Facebook.