HAS: En pause – men nok ikke et farvel til Discovery-kanaler

Udgivet d. 22. november 2019

YouSee har – som de fleste ved - opsagt deres kontrakt med Discovery. Det får direkte betydning for, hvad HAS’ medlemmer kan se af tv-kanaler. Med mindre de to parter pludseligt finder sammen og indgår en ny aftale vil bl.a. tv-kanalerne 4, 5, 6, 9 og Eurosport 1 og 2 være ude af YouSees tv-udbud fra nytår. Da HAS køber tv-kanalerne hos YouSee vil de altså heller ikke være tilgængelige for de mange medlemmer i HAS.

- Vi håber meget, at de to parter finder sammen og bliver enige om en løsning, siger formand for HAS, Kurt Larsen, men i den nuværende situation risikerer vi nok, at vores medlemmer vil få en pause med kanalerne fra Discovery, med mindre de vælger at supplere med en streamingtjeneste i en periode.

For et par år siden var Discovery og Canal Digital i et lignende opgør, og her endte det med sort skærm for ca. 200.000 i en kort periode inden parterne blev enige om andre priser.
Bestyrelsen har meget nøje overvejet de forskellige muligheder, der i forbindelse med konflikten mellem YouSee og Discovery. Man kunne vælge helt at følge YouSees forslag om at sætte andre tv-kanaler i de tre pakker og fortsætte med uændret pris. Man kunne også vælge at købe Discoverys kanaler hos en anden leverandør, men det indebærer den risiko, at foreningen så kan blive bundet af en aftale i længere tid – også selv om YouSee og Discovery skulle komme overens. Den sidste mulighed – som nok primært vil blive begrædt af sportsinteresserede – er at undlade at have kanalerne i en periode.

- Vores gæt – og håb - er, at parterne finder sammen igen, og til den tid vi se på, hvilke af Discoverys kanaler vi vil have på igen og så justere prisen på pakkerne tilsvarende. Indtil da har vi valgt at klappe hesten og i stedet at sætte prisen ned. Men de sportsinteresserede behøver nu ikke være nervøse, slutter Kurt Larsen. Den nye sportskanal TV 2 Sport X tager HAS ind i pakke 2 og sammen med Xee og den sport, der bliver vist på f.eks. TV 3 sport, TV 3 MAX, TV 3+ og DR 1 og TV 2 er der meget godt at se. Hvis det ikke er nok, kan besparelsen på tv-pakkerne bruges til at købe en streamingtjeneste, som viser det der mangles.

Medlemmerne kommer også til at forholde sig til andre ændringer i det kommende år. DR 3 og DR Ultra bliver til rene digitale streamingkanaler på DRTV. DR 2 og DR K smelter sammen til DR 2 og bliver suppleret med DR 2+ på DRTV. I det hele taget er der generelt set mere fokus på streaming. Det ses også hos TV 2, hvor man har erklæret, at man vil gøre mere ud af TV 2 Play.

I modsætning til, hvad der sker hos andre udbydere, er der ikke prisstigninger på HAS bredbånd.

Bestyrelsen i HAS har besluttet at holde to medlemsmøder, hvor interesserede kan høre nærmere om YouSee/Discovery-situationen, tv-kanaler og priser i 2020 og om andre måder, at få tv ind i stuen – også dem fra Discovery, hvis man ikke kan undvære dem i en periode efter nytår.

Informationsmøderne i HAS holdes mandag, den 25. november kl. 17.00-18.30 og 20.00-21.30 på Vendelbohus.