HAS redder Vendelbohus

Udgivet d. 25. januar 2019

Vendelbohus – Hjørring Kommunes store kultursted – har gennem længere tid været i kommunens søgelys. Kommunen har ønsket at komme af med driftsudgifterne til huset og derfor  udbudt det til leje. Det er HAS nu sammen med flere andre gået ind i.

Tirsdag i denne uge underskrev HAS sammen med iværksætteren Jesper Spanner et tilbud til kommunen – og allerede nu er det kommet frem, at kommunen kun har modtaget et bud. Buddet er givet efter et længere forarbejde, hvor andre interessenter også har været involveret. Ideerne og mulighederne er mange – og der er en meget stor tro på husets kvaliteter, men også at mange har lyst til at støtte, at vi fortsat har et kultursted som Vendelbohus i byen.

- Når vi i bestyrelsen i HAS gerne vil være med, skyldes det, at vi ser det som en mulighed for at lave flere arrangementer i foreningens regi og ikke mindst få et lille studie, hvor vi kan lave optagelser til vores egen tv-kanal til glæde for alle vores medlemmer, fortæller formand for HAS, Kurt Larsen.

Initiativgruppen bag det bud, der er givet til kommunen, vil etablere en selvejende institution, der kommer til at stå som lejer og som derefter får til opgave at udleje lokaler, restaurant og køkken mv. Det er en helt grundlæggende tanke, at de nuværende brugere – i den udstrækning, de ønsker at være med på nye vilkår – fortsat skal kunne bruge huset og have indflydelse i den bestyrelse, der skal etableres for huset.

- Men det her er kun det første spæde skridt, fortsætter Kurt Larsen. Skal det her lykkes, så kræver det, at de mange positive tilkendegivelser om, at man gerne vil bevare huset nu omsættes til handling. Blandt de mange tiltag, vi nu står overfor er bl.a. at få rejst den fornødne kapital, og der håber vi på bred støtte fra borgere og virksomheder. Der arbejdes i gruppen også på at få en restaurant på Vendelbohus.

Selv om det er kommet frem, at der er en gruppe, der har givet tilbud, så skal der nu forhandles om de nærmere vilkår, ligesom aftalen skal behandles politisk. Opnår parterne enighed om en aftale, vil den træde i kraft den 1. juli 2019.

Skriv en kommentar