Hirtshals arbejdspladser skal i form med kollegamotion og firmaidræt

Udgivet d. 13. marts 2019

Vi sidder alt for meget ned i løbet af arbejdsdagen - 47 procent af os sidder ned i mere end 8 timer på en hverdag, selv om mange af os hellere vil væk fra stolen og have en mere aktiv hverdag. Derfor skyder Dansk Firmaidrætsforbund sammen med Hirtshals Familie- og Firmaidræt gang i et initiativ, der skal hjælpe lokale arbejdspladser i Hirtshals og omegn med at få mere motion i hverdagen - både før, i og efter arbejdstiden.

Hvordan kommer vi i gang?
- Da jeg for 14 år blev ansat som projektleder for et forsøg med Motion på Arbejdspladsen i Frederiksborg Amt, var der tydelig modstand, fortæller Rikke Line Klockars-Jensen. Det var op ad bakke og krævede gode overtalelsesevner, selv om projektet var besluttet og pengene bevilget, MEN sådan er det slet ikke i dag, tilføjer Rikke Line Klockars-Jensen, der i dag arbejder som udviklingskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund.

Rikke Line Klockars-Jensen

- Nu spørger arbejdspladserne ikke hvorfor, men hvordan. De efterspørger konkret viden og værktøjer til, hvordan de kommer i gang? Hvilke aktiviteter kan vi få alle kollegerne med til? Hvor lang tid skal vi bruge? Hvordan undgår vi, at nogen bliver stødt? Og skal det være i eller efter arbejdstiden? Der er rigtig mange gode spørgsmål, fortæller Rikke Line Klockars-Jensen.

Slut med at sidde på den flade
Nu inviterer Hirtshals Familie- og Firmaidræt samt Dansk Firmaidrætsforbund med Rikke Line og udviklingskonsulent Morten Andersen i spidsen arbejdspladserne i Hirtshals og opland indenfor for at give hjælp til og svar på de mange spørgsmål. Det skal være slut med de alt for mange stillesiddende timer på den flade.

Der er tale om en skræddersyet uddannelse, hvor medarbejderne bliver uddannet til Sundhedsambassadører, og hvor de får netop den konkrete viden og de værktøjer, som arbejdspladserne efterspørger i jagten på "hvordan". Samtidig er det en unik mulighed for at få opbygget et netværk med andre sundhedsambassadører i lokalområdet, der også arbejder med sundhed og kollegamotion.

Alle fra arbejdspladser i Hirtshals og omegn kan tilmelde sig, og de gratis pladser fordeles efter først-til-mølle-princippet. Første modul af uddannelsen holdes onsdag den 3. april i Hirtshals Idrætscenter på Halvejen 4. Herefter kan uddannelsen suppleres med et modul 2 onsdag den 29. maj samme sted.

Fakta om Sundhedsambassadøruddannelsen
· Dansk Firmaidrætsforbund har i mere end 10 år uddannet sundhedsambassadører på arbejdspladser
· Uddannelsen består af to moduler - hver af én dags varighed
· Det er gratis at deltage for op til to medarbejdere fra samme arbejdsplads
· Tilmelding: www.firmaidraet.dk/sundudd

Kilde:
Sundhedsprofil 2017, Hjørring kommune

Skriv en kommentar