Hjerterum i Hjørrings nye yogahus

Midt i Hjørrings hjerte har et helt nyt fristed set dagens lys, og lørdag 20. oktober kl. 06.00-19.00 inviteres alle interesserede indenfor til åbent hus. Det nye fristed er et sanseligt og sjælfuldt indrettet yogastudie, der ligger i den tidligere garnbutik i Svinget 1A - lige overfor Bistro V. Det er yogalærer Pernille Dybro, der slår dørene op til det nye sted, som hun håber, at vendelboer i alle aldre vil tage til sig som en tryg oase for afslapning og egenomsorg.

Fra Nørre Torv til Svinget Pernille Dybro har i mere end fire år drevet yogastudie fra Nørre Torv, men her er pladsen efterhånden blevet for trang. I de nye lokaler råder hun over i alt 140 m2, og der er både en lækker, lys yogasal, et behandlerrum, køkken og toiletforhold, og placeringen kunne Pernille Dybro ikke ønske sig bedre. - Det er jo lige midt i Hjørring, og blandt de nærmeste naboer er rigtig mange ældre mennesker, hvilket jeg er helt vild med. De har en masse visdom, og jeg synes, der er tale om et fantastisk sted med en skøn energi, siger Pernille Dybro.

De indre ruder Hendes nye hus er både åbent både for dem, der har erfaring med yoga, og for mennesker, som aldrig tidligere har været i et yogastudie. Alle bliver budt indenfor i varmen, hvor man kan få hjælp til at få pudset sine indre ruder. - Yoga er både for kvinder og mænd, som måske er et sted i deres liv, hvor de har oplevet stress eller kender til det at have rigtig travlt. Måske har de børn og har brug for hjælp til at finde værktøjerne til den indre kapacitet, som vi rummer, og som vi kan bruge, når vi møder de ydre krav, som verden og vi selv stiller. Med yoga får man energisystemet i gang, og mange oplever, at de får en længere lunte og en evne til at gøre op med uhensigtsmæssige vaner. Vi er født med en indre GPS, og i stedet for at søge udenfor os selv for at finde løsning på problemer, har jeg rigtig god erfaring med, at man med yoga kan finde styrken og kapaciteten inde i sig selv, forklarer Pernille Dybro.

Stress og jag Hun ved, hvordan det er at være fortravlet, presset og stresset, og det var i den forbindelse, hun selv i sin tid stiftede bekendtskab med yoga og på egen krop oplevede, hvilken dyb ro yoga kunne give hende. - Jeg troede fejlagtigt og som mange andre, at yoga nok mest var for hippier, og at man skulle være smidig og kunne stå på hovedet. På det tidspunkt kørte jeg i et superhøjt gear, og jeg fandt ud af, at yoga i virkeligheden bare handler om at trække vejret, restituere, afstresse og genopbygge en træt krop i en understøttende stemning fra omgivelserne, siger Pernille Dybro, der oprindeligt er fra Brønderslev. Hun oplevede især sin egen stress efter mange år i udlandet med masser af arbejde bl.a. i investeringsbankbranchen. Siden hun kom tilbage til Vendsyssel i 2004, har hun undervist i yoga, og hun bor i dag i Hjørring med sin mand, Per, og to døtre.

Danmarks første bog om kundalini på dansk Den særlige yogaform, som Pernille Dybro praktiserer, hedder kundaliniyoga, og den byder på fysiske øvelser for alle kroppe samt meditationer og mantraer med magiske lyde, der har som mål at forene krop, sind og ånd. - Vi har Danmarks største fællesskab omkring den her yogaform, og jeg har på forlaget People’sPress netop udgivet Danmarks første bog om kundaliniyoga, forklarer Pernille Dybro, der båder underviser og uddanner andre indenfor kundaliniyoga. Selv bliver hun en gang årligt videreuddannet i Frankrig, hvor hun er i en mentorordning.

Ud i virksomheder Udover yogastudiet i Svinget, hvor der i åbningstiden er åbne døre med te på kanden, tager Pernille Dybro ud i små og store virksomheder, hvor hun med udgangspunkt i kundaliniyoga giver medarbejderne redskaber til at forebygge og håndtere stress. Hun har også hold med børneyoga, og ud over faste voksenhold, som man kan melde sig på, vil hun bl.a. om lørdagen lave et yoga-drop-in-hold samt månedlige fællesspisningsaftener og red tent-café for kvindefællesskaber

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.