Den hurtigste vej mellem Danmark og Norge vokser

Med et nybygget skib fordobler Fjord Line kapaciteten mellem Hirtshals og Kristiansand fra 2020. Investeringen vil gøre rederiet til en ny aktør indenfor skibsfragt på strækningen.
Efter tre år med solid vækst på ruten mellem Hirtshals og Kristiansand, investerer Fjord Line i en ny katamaran. Den kommer til at give det norskejede rederi en større kapacitet, flere afgange, en længere sæson og mere komfort for passagerne. Med det nye skib satser Fjord Line stort på ruten mellem Danmark og Norge - ikke mindst, når det gælder skibsfragt.

- Det er en milepæl i Fjord Lines udvikling. Vi har skabt gode resultater på ruten i de seneste år og er derfor meget glade for, at vi har kunnet bestille et nyt skib, siger Rickard Ternblom, koncernchef i Fjord Line AS.

Det er det australske skibsværft Austal Ships Pty Ltd, som har fået til opgave at bygge skibet. Når katamaranen stævner ud til sæsonen i 2020 vil den sætte en ny teknologisk standard på ruten med klare miljømæssige gevinster.

- Komfort er én af de ting, som har været vigtige for os i udviklingsfasen. Katamaranen skal tilbyde en komfortabelt og behagelig rejseform og samtidig være den hurtigste vej mellem Danmark og Norge. Med en topfart på 40 knob vil rejsen fortsat kunne klares på kun 2 timer og 15 minutter, siger Rickard Ternblom.

Han understreger, at investeringen vil gøre Fjord Line til en ny aktør indenfor skibsfragt på strækningen.

Nyt koncept på havet

Med plads til 1.200 passagerer og 400 biler fordobler det nye skib kapaciteten sammenlignet med de skibe, som Fjord Line sejler med på ruten i dag. Butikken om bord bliver dobbelt så stor og får et langt større udvalg. Og når sulten melder sig, vil gæsterne kunne vælge mellem tre forskellige madkoncepter.

- Skibet bliver lyst, luftligt og meget skandinavisk i sin indretning. Børn og børnefamilier får deres egen afdeling, hvor de kan boltre sig. Alt i alt kommer vi til at tilbyde et helt nyt og mere komfortabelt færgekoncept, som vi har store forventninger til, siger Rickard Ternblom.

Sideløbende investerer Fjord Line også i sin eksisterende katamaran, HSC Fjord Cat, for at have et fortsat godt tilbud til passagerne frem til 2020, hvor den nye katamaran tager over.

2017 bliver endnu et rekordår

Fra 2014 til 2016 oplevede Fjord Line en vækst på 26.000 passagerer og 7.400 biler på ruten mellem Kristiansand og Hirtshals. Rederiet fragtede i alt 213.000 passagerer fordelt på 576 overfarter på ruten i 2016.

- Vi ønsker at være innovative i udviklingen af vores produkter og ruter, og med den ambition håber vi at kunne fortsætte væksten i mange år fremover, siger Rickard Ternblom.

Teknisk information om den nye katamaran (Tallene i parentes angiver tilsvarende tal for HSC Fjord Cat, Fjord Lines nuværende katamaran)

 • Længde 109 m (91 m)
 • Bredde 30,5 m (26 m)
 • Dybde under vandlinjen 3,8 m (3,8 m)
 • Maks antal passagerer 1200 (676)
 • Maks antal biler 410 (200)
 • Fragt >500LM (lane meters) (0 LM)
 • Fart 40 knop (40 knop)
 • Overfartstid 2 timer og 15 min (2 timer og 15 min)
 • 468 ad

  Skriv en kommentar