I aften spiller AaB første kamp nogensinde ved eSuperliga Finals

Udgivet d. 23. juni 2020

Fredag aften kvalificerede AaB sig for første gang til eSuperliga Finals med en playoff-sejr over Esbjerg fB. eSuperliga Finals skydes i gang i aften kl. 17.00, men AaB skal dog først i aktion kl. 21.00 mod Brøndby I.F.

- Det er fantastisk, at vi har indfriet vores mål for sæsonen ved at komme i Finals. Endelig er vi der, hvor, vi føler, vi hører til, og nu går vi benhårdt efter guldet, siger AaB’s spillende eSuperligatræner Jacob Kragelund.

På vej til guldet skal AaB først igennem en kvartfinale i aften mod Brøndby I.F. Klubben fra Vestegnen var den første vinder af eSuperliga Finals, og i denne sæson sluttede Brøndby-mandskabet på førstepladsen i eSuperligaens grundspil.

- Selvom vi ikke er forhåndsfavoritter, går vi efter at vinde. Vi kommer ind til Finals med stort momentum som ubesejret igennem de seneste seks runder. Vi har stor tiltro til vores egne evner, og vi har vist i grundspillet, at vi kan besejre nogle af ligaens bedste hold. Det så vi blandt andet på grundspillets sidste dag, hvor vi slog både FC København og Lyngby Boldklub, forklarer Jacob Kragelund.

Oliver Ledet

Som spillende træner har Jacob Kragelund i denne sæson valgt at rotere meget på holdet. Så mens Mads Skibsted har spillet 13 ud af 14 grundspilskampe samt playoffkampen i fredags, har Oliver Ledet, Daniel “Shoppen” Mogensen og Jacob Kragelund fordelt de øvrige kampe ligeligt i mellem sig.

Trods den store udskiftning lykkedes det AaB at snuppe en femteplads i grundspillet, inde kvalifikationen til eSuperliga Finals blev sikret med playoffsejren i fredags. 

- Det har givet os et ekstra aspekt og en taktisk fordel at kunne veksle mellem holdsammensætningerne, fordi hele truppen har stået superskarpt hele sæsonen. Vi fik en fantastisk start på sæsonen med tre sejre i træk, inden vi løb ind i en hård periode midt på sæsonen. Men efterfølgende har vi fået tilpasset os, og vi afsluttede grundspillet som et af de stærkeste mandskaber overhovedet, siger Jacob Kragelund.

Kilde aabsport.dk