Idrætsdag på børnenes præmisser

Udgivet d. 12. juni 2019

Idrætslærerne fra de forskellige grene af Hjørringskolen er i fuld gang med planlægningen af en idrætsdag for skolens elever. Idrætsdagen er for de ældste klassetrin. Der er både løb, cykling og svømning på programmet til idrætsdagen, som starter med opvarmning til god musik i skolegården på Hjørringskolen på Norgesvej.

Vores elever er spredt ud på forskellige matrikler i Hjørring by, og med denne idrætsdag prøver vi for første gang at samle eleverne til en fælles aktivitet, hvor fællesskab, samhørighed samt glæde og sjov ved at bruge kroppen er overskrifterne for dagen”, fortæller skoleleder Anni Stilling.

Vi tilrettelægger sådan en idrætsdag, så den tager hensyn til de børn, der går på Hjørringskolen. Vi sikrer, at der er den nødvendige struktur, men samtidig skal børnene opleve en idrætsdag med sjov motion og fællesskab, som mange andre børn oplever både på idrætsdage - med også i det almindelige foreningsliv” fortæller idrætslærer Lotte Storgaard, som sammen med kolleger har fået ideen til idrætsdagen.

Vi glæder os til at give eleverne en god oplevelse og det fællesskab, der er i at lave noget med sin krop sammen med andre”, fortsætter Lotte Storgaard. Og dagen afsluttes med frugt, sandwich og medaljer.  

Idrætsdagen afvikles for første gang, og Hjørring Kommunes Fritids- og Folkeoplysningsudvalg har støttet ideen.

Vi arbejder målrettet med at støtte foreningslivet i at indtænke aktiviteter for børn og unge med særlige behov i det etablerede foreningsliv - men også i specialforeningerne. Faktisk har rigtig mange foreninger i Hjørring Kommune foreningstilbud til børn med særlige behov. Denne gruppe af børn profiterer af idrætslivet lige så vel som alle vi andre”, udtaler formand for Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Børge Bech. ”Denne idrætsdag er en god inspirationskilde for os til at arbejde videre med udvikling af foreningstilbud både i de almene foreningstilbud og i specialforeningerne og et område, som er prioriteret i den nye Fritids- og Folkeoplysningspolitik, vi forventer godkendes på Byrådets møde i juni”, afslutter formanden.

Idrætsdagen indledes fredag den 14. juni kl. 9.00 på Hjørringskolen, fortsætter i UCN’s svømmehal, mens løb og cykeltur foregår omkring Atletikstadion ved Park Vendia.

Skriv en kommentar