ISPS-Havnesikringsøvelse på Hirtshals Havn

Hirtshals Havn afholder ISPS – Havnesikringsøvelse fra tirsdag d. 17/4-18 til torsdag d. 19/4-18.

Som en del af at være certificeret som ISPS havn og kunne modtage skibe i international fart, kræver det, at der skal afholdes flere ISPS-øvelser om året.

Denne øvelse forløber over tre dage, og betegnes dermed som en af de store øvelser. Derudover afholder Hirtshals Havn også løbende små interne øvelser, som skal sikre medarbejdernes fortrolighed med ISPS. PSO, Michael Langballe, udtaler i forbindelse med øvelsen:

- Ud over at medarbejderne skal være fortrolig med ISPS, så er det også et vigtigt aspekt, at Hirtshals Havn, virksomhederne på havnen og myndighederne kan arbejde sammen. Der er mange informationer, som skal viderebringes, og procedurer der skal afprøves.

Michael Langballe fortsætter:
- Reaktionsstyrken vil meget gerne lave en øvelse i et maritimt miljø og så Hirtshals Havn som en oplagt mulighed. Vi er derfor glade for, at vi i samarbejde med Color Line kan lave denne her øvelse.

Særligt under denne øvelse, er der i forbindelse med det gode samarbejde vi har med Nordjyllands politi, blevet mulighed for at kombinere en indsats for reaktionsstyrken ved Nordjyllands politi og Hirtshals Havns ISPS sikring.

Det betyder at der under denne øvelse vil være forhold på havnen som er lidt ud over det sædvanlige.

Der vil både være figuranter som vil agere som fjender og kampklædt politi med våben på havnen i løbet af øvelsen.

Til denne øvelse er der også givet tilladelse til at der kan anvendes løst krudt, så både politi og figuranter kan træne i et mere realistisk miljø

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.