Jazzcamp For Piger i Hjørring

Posted on 25. juni 2021

Årets JazzCamp foregår i uge 26, den første uge i sommerferien. På Hjørring Musiske Skole glæder de sig til at åbne dørene til fire dage med impro og fællesskab mandag – torsdag i uge 26, dagligt fra kl. 10-15. Der er endnu ledige pladser, og man kan tilmelde sig eller læse mere her: jcfp.dk

Det er 5. gang der afholdes JazzCamp i Hjørring med JazzDanmark som arrangør, og det har også de tidligere år været en stor succes med musikalsk og kreativt udbytte for deltagerne samt nye venskaber og sammenhold med musikken som løftestang.

Fire dages jazz i sommerferien 

For de tilmeldte piger byder JazzCamp på fire sjove undervisningsdage med improvisation, sammenspil og sammenhold. Campen er for aldersgruppen 3.-9. klasse. – men altså kun piger eller dem, der opfatter sig selv som en pige.  Og hvorfor er det så ikke tilladt for drenge at være med? Simpelthen fordi pigerne får et rum, hvor de kan udfolde sig mere frit. For mange af eleverne på JazzCamp for Piger vil det være første gang, de prøver et rytmisk instrument, og mange af dem har gennem årene givet udtryk for, at de gennem improvisation kan få “lov at udfolde sig mere frit – på sin egen måde”, ligesom “Man kunne snakke om flere ting og prøve mere, fordi vi bare var piger,” som en deltager skrev i sin evaluering i 2019. JazzCamp projektet skal få flere piger til at vælge et rytmisk instrument i fremtiden, for i dag er det nemlig primært drengene, der takker ja til musikskolernes rytmiske tilbud.

Afdelingsleder På Hjørring Musiske Skole, Signe Wang Carlsen udtaler: ”JazzCamps for piger har været et populært tiltag over hele landet med udsolgte camps med ventelister, og nu kommer det til Hjørring. Vi glæder os meget til at skabe et trygt og kreativt rum for de piger, der har mod på at komme videre med den rytmiske musik” 

“Man får lov at udfolde sig mere frit”

Undervisningen på årets JazzCamp er for både begyndere og øvede elever, og du kan enten medbringe dit eget instrument eller prøve kræfter med et helt nyt. Hver camp består af to hold à 6-8 elever med hver sin underviser.

Signe Wang Carlsen fortæller: ”JazzCampen skaber et pigerum, hvor man kan opbygge nye venskaber og opdyrke selvtillid til at give sig i kast med at spille i band. Erfaringerne fra projektet viser, at improvisation er et særligt godt læringsredskab, når man som 10-15-årig skal lære et nyt rytmisk instrument. Der er ikke krav til, at eleverne kan læse noder for at deltage i JazzCampen.”

JazzDanmark har i mange år haft fokus på at rette op på den ulige kønsbalance på de rytmiske musikscener, og projektet JazzCamp for Piger har kørt siden 2014.

Det er to af musikskolens dygtige undervisere, Kaoru Hust og Thomas Munk-Petersen, står for campen. Det koster 650 kr. at deltage i JazzCamp for Piger. Det bliver fire dage med mulighed for at være kreative og lære at skabe musik ved at improvisere og spille på helt nye måder.

”Vi skal hygge os, møde nye venner og grine sammen dagligt, mens vi spiller og lade os inspirere af jazz fra hele verden”, afslutter Signe Wang Carlsen.

Copyrights SkagaFM