Julefestival i Sct. Olai Kirke

Udgivet d. 5. december 2018

Traditionen tro vil Sct. Olai Kirke i nogle dage genlyde af sang og musik og dermed gøre sit til, at man kan komme i den rigtige julestemning. Fra onsdag den 19. december til og med lørdag den 22. december er der hver eftermiddag kl. 16.00 en halv times koncert i den smukke og hyggelige gamle kirke ved Sct. Olai Plads, og kirken vil være oplyst med levende lys.

Koncertrækken indledes onsdag d. 19. december med et messingensemble, der består af unge talentfulde musikstuderende, som har en lovende karriere foran sig.

Ensemblet består af Astrid Lindhardt Toft på althorn, Frederik Sloth Langhave og Samuel Abrahamsen på trompet og Mads Moltzen-Juul på euphonium.

Programmet ved koncerten vil bestå af traditionel julemusik og andre klassiske værker.

Torsdag den 20. december kan man høre sopranen Margrethe Smedegaard og organist og pianist Natasha Kutsko

Duoen har for nogle år siden med deres smukke sang og spil begejstret publikum ved en julekoncert i Sct. Olai kirke .

Begge de medvirkende er uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium og underviser bl.a. på Vestervig kirkemusikskole. Udover en omfattende koncertvirksomhed er Margrethe Smedegaard også kirkesanger ved Mou kirke og Natasha Kutsko er organist ved Bælum og Solbjerg kirker.

Programmet omfatter sange og salmer der vil give julestemning i kirken

Fredag den 21. december er det kirkens eget voksenkor ”Olaikoret”, der synger under ledelse af organist Irene Ejlertsen.

”Olaikoret” er et blandet kor med 40 medlemmer, og repertoiret ved koncerten er en blanding af nye og gamle julemelodier. Kirkesanger Lene Lund og Flemming Ejlertsener er solister ved koncerten.

Lørdag den 22. december afsluttes koncertrækken med Vokalgruppen ”Oktogon”

”Oktogon” består af 8 dygtige sangere, der alle primært synger i Filharmonisk kor, Aalborg men også har en passion for at synge i et mindre kor, hvor nuancerne høres anderledes.

Korets medlemmer er: Anna Margrethe Saxild, Anne Dorthe Jæger Sørensen, Pia Bjørno, Ann Mikkelsen, Thøger Dige, Karsten Frisk, Lars Kjær og Søren Rasmussen (korleder).

Alle koncerterne begynder kl. 16,00 og varer ca. en halv time. Der vil hver dag være en fællessalme.

Der er tradition for at publikum møder talstærkt op til disse julekoncerter, hvilket er med til at gøre dem ekstra festlige. Forhåbentlig vil der også i år være mange, der giver sig selv lov til at holde en lille pause i juleforberedelserne for at tage imod det musikalske tilbud.

Der er gratis adgang til koncerterne”

Skriv en kommentar