Kampen mod sclerose tages op i Hirtshals

Udgivet d. 5. april 2019

Onsdag den 1. maj lyder startskuddet til Scleroseforeningens spritnye walk ’You Go Girl’. Hundredvis af deltagere vil snøre vandreskoene og gå forskellige ruter i hele landet for at samle penge ind til forskning i sclerose og kæmpe for de 16.000 danskere, der lever med sclerose.

Som navnet antyder, er You Go Girl et walk, der især sætter fokus på de mange kvinder, der får sclerose i Danmark - 2/3 af de 16.000 danskere med sclerose er kvinder, og antallet af kvinder, der får sclerose, har været stigende de sidste mange år. Den udvikling kan kun belyses gennem forskning i sclerose og et særligt fokus på kvinder. Derfor er You Go Girl sat i værk.

Omkring 100 mennesker har oprettet gåhold af venner, familie og bekendte til You Go Girl fordelt forskellige steder i hele landet. Og der er også oprettet et hold i Hirtshals. Holdkaptajn for holdet der går i Hirtshals er Maiken Taagaard, som til daglig er under uddannelse inden for mæglerbranchen:

”Jeg har arrangeret gå-turen i skønne Hirtshals til ære og minde om min elskede mor, der levede med Sclerose i 38 år.

Hun var et utroligt positivt menneske og havde et livssyn som man kun kunne ønske sig og for mig en kæmpe inspiration i dag.

Hun var omgivet af en kærlig familie og hun mente selv at hun havde et rigt liv.

Jeg har valgt at gå i hendes fodspor og hjælpe med at tage kampen op mod Sclerose, da jeg på egen krop har mærket hvad det gør ved en familie.”, fortæller Maiken, som går med på You Go Girl i Hirtshals.

HAVFOLKET går i Hirtshals for en verden uden Sclerose

Maiken er holdkaptajn for You Go Girl-holdet Havfolket. Holdet skal gå en rute i Hirtshals for at sætte fokus på sclerose og samle penge ind til den altafgørende forskning i sclerose. Som holdkaptajn for holdet står Maiken i spidsen for holdets indsamling. Maiken er i den forbindelse i gang med at samle penge ind ved at sælge mad og drikkelse på selve turen. Hun opfordre i øvrigt til at de lokale butikker i Hirtshals vil donere produkter/mad/drikkelse/ andre ting til dagen for at støtte og bakke op om kampen mod Sclerose. 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.