Kinesisk storby rykker ind i Hjørring

Udgivet d. 17. december 2018

Den kinesiske storby Changchun indvier i dag, mandag, deres repræsentationskontor i Danmark, som kommer til at høre hjemme i Hjørring.

Indvielsen finder sted med deltagelse af en delegation fra Changchun, som bliver taget i mod af borgmester i Hjørring, Arne Boelt (S). Den kinesiske delegation ledes af Qian Wancheng, der er komitépræsident for Changchun kommunes folkekongres.

Åbningen af Changchuns repræsentation i Danmark er den foreløbige kulmination på flere års stadigt tættere kontakter mellem Changchun og Hjørring.

Den kinesisk-danske relations mest markante resultat hidtil på erhvervsområdet har været et projekt med Hjørring Vandselskab som formidler. Projektet har ført til, at en række danske virksomheder nu arbejder med at løse problemer omkring vandforsyningen i Changchun.

Changchun ligger i det nordøstlige Kina. Den er hovedbyen i provinsen Jilin, der har cirka 7,5 mio. indbyggere. Changchun er Kinas største producent af automobiler. Andre vigtige produktionsområder er landbrugsprodukter, biotek, byggematerialer og energi.

Kilde: TV2 Nord - Foto: privat

Skriv en kommentar