Kørestols-cykler skal øge livsglæde og fællesskab på Aage Holms Vej

Med en donation på 140.000 kr. fra TrygFonden har bostedet Aage Holms Vej i Hjørring Kommune indkøbt tre cykler særligt udviklet til kørestolsbrugere. Bostedet tæller 36 voksne beboere, hvoraf 16 sidder i kørestol, og de nye cykler betyder, at alle beboere nu kan komme med på tur.

- På Aage Holms Vej arbejder vi for at skabe gode oplevelser og aktiviteter for vores beboere og inddrage alle i fællesskabet. Vi er derfor rigtig glade for TrygFondens donation til de nye cykler, der er specialfremstillet til kørestolsbrugere og dermed gør det let for os at få alle beboere med på tur. Foruden at kunne bidrage med frisk luft og vind i håret til os alle, vil cykelturene også kunne styrke det sociale samvær og give beboerne nogle dejlige oplevelser med hinanden og personalet, siger Vibeke Nonboe Hood, assisterende afdelingsleder på Aage Holms Vej.

Bostedet Aage Holms Vej har eksisteret siden 2008 og består af seks huse med 4-8 lejligheder i hver. Trods vidtrækkende fysiske og psykiske handicaps bor alle 36 beboere i egen lejlighed. Hvert hus har også et stort fællesareal med køkken, spiseplads og flere sansekroge, ligesom der er gode muligheder for udendørs aktiviteter.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen til Aage Holms Vej som led i TrygFondens samlede arbejde for at hjælpe sårbare grupper og give alle en plads i fællesskabet.

- I TrygFonden arbejder vi for at skabe bedre trivsel, og at flere mennesker lever et længere liv med bedst mulig livskvalitet. Bostedet Aage Holms Vej har allerede fokus på bevægelse og sansestimulerende aktiviteter for sine beboere. Vi er glade for at kunne bidrage til, at alle nu også kan komme på cykeltur og opleve glæden ved kombinationen af fysisk aktivitet, frisk luft og et positivt fællesskab, siger Pia Hansen, donationschef i TrygFonden.

Overrækkelse af cykler mandag den 18. september kl. 14.30
Bostedet Aage Holms Vej modtager officielt TrygFondens donation på mandag den 18. september kl. 14.30, hvor alle de tre nye cykler til kørestolsbrugere vil blive indviet. Fremadrettet vil pårørende også få mulighed for at låne cyklerne, så de kan bringe smil og sjove oplevelser til flere.
Overrækkelsen finder sted på Aage Holms Vej 8 i Hjørring. Alle er velkomne.

468 ad

Skriv en kommentar