Konservative Per Larsen: Lægestuderende skal fortsat have betalt transport

Udgivet d. 10. december 2018

Lægemangel er et stort problem i Nordjylland. Det gælder både i almen praksis og på hospitalerne. Særligt galt står det til i de dele af regionen, som er beliggende langt fra Aalborg. Derfor er det problematisk, at de lægestuderende fremover selv skal betale for transportudgifterne, når de skal ud i de obligatoriske praktikophold, der er i de fleste semestre. Udgifterne løber ofte op i flere tusinde kroner.

Det vil gruppeformand i regionsrådet og folketingskandidat Per Larsen (C) nu gøre noget ved.

Sagen op i bestyrelsen i Danske Regioner.

Jeg vil rejse sagen i bestyrelsen i Danske Regioner hvor vi må forlange at ministeren finde en løsning på problemet. Pengene findes allerede, og for at begrænse bureaukratiet, kan sagen f.eks. løses med et rejsekort, der giver adgang til fri rejse mellem bopæl og praktiksted, i den givne periode” lyder det fra Per Larsen.

De nye regler kommer fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, som har indskærpet over universiteterne, at de ikke længere må refundere udgifterne til transport for de lægestuderende, selvom det i mange år har været almindelige praksis for universiteterne. Det kan betyde, at det fremover bliver svært for at trække nye læger til alle steder i regionen:

Vi har i Nordjylland et stort behov for, at de lægestuderende kommer rundt til lægeklinikker og hospitaler i hele regionen, hvor de får et grundlæggende kendskab til det nordjyske sundhedsvæsen ” slutter Per Larsen.

Skriv en kommentar