Kreativt samarbejde med to der elsker bøger

Posted on 15. juli 2021

Det er et spændende år for forfatter Karoline Hughes, der i år har to sybøger til udgivelse. Den ene er lige kommet fra trykkeriet, og den er udgivet hos det nordjyske forlag Petunia, der ud over at udgive børne- og ungdomsbøger, nu også vil gå ind på kreabogsmarkedet. 

Bogens titel er ”Fra seng til tøj”, og det kunne næsten ikke være mere tydeligt. Alle modellerne i bogen er nemlig syet i stof fra dynebetræk, sengetøj samt sengetæpper fra genbrugsbutikker rundt omkring i kommunen. 

Bæredygtighed er et vigtigt fokus for mig, og jeg er vild med den kvalitet forvasket og blødt sengetøj har. Det er så nemt at sy fine ting af det,” siger Karoline. ”En anden vigtig faktor er også, at der er mange meter stof i eksempelvis et dynebetræk, og fra genbrugsbutikker koster de ikke særligt meget. Det betyder, at man kan sy en masse meget billigt, og det er super godt, når man er begynder. Og ekstra fint er det jo, at et sengesæt, som er blevet kasseret, så kan blive til en ny hjemmelavet ting.”  

I det hele taget er bogen rigtig fin til nybegyndere – eller nærmere sybegyndere. Der er ingen papirmønstre, men alle modeller måles af efter en skjorte og et par bukser. Det betyder, man nemt og hurtigt kan komme i gang. Karoline Hughes er uddannet indenfor design, og på trods af et stort mønsterkendskab har hun længe udviklet på præcis denne mønsterløse metode. Hendes første sybog ”Smart i en fart” var også om mønsterløs syning, men denne er endnu mere simpel og perfekt til begyndere eller dem, der bare vil hurtigt i gang. 

Forlægger Rikke Ella Andrup er meget tilfreds med bogen: ”Jeg ville gerne ind på kreabogsmarkedet, og denne udgivelse bliver en fin indgang. Senere på året udkommer vi med en strikkebog med sjaler, som jeg også glæder mig til at se hos boghandlerne. Karoline og jeg arbejder desuden på både projekter med julekrea, bolig DIY, samt en bog med farvning af stof, så ligesom mine forlag er vokset med udgivelser indenfor både børne- og ungdomslitteratur, så vil det også få en bred udgivelsesprofil indenfor det kreative område. Og den bedste ros, jeg kan give bogen, er jo faktisk, at den har givet mig selv lyst til at finde symaskinen frem og bare komme i gang.” 

Både Karoline og Rikke Ella glæder sig til et efterår, hvor det forhåbentligt igen bliver muligt både at tage på bogmesser og kreative markeder. Karoline arbejder til hverdag som kommunikationskonsulent og AC-fuldmægtig, men hun tager også gerne ud og underviser. 

Jeg elsker at holde workshops om mine kreative projekter, så det har været trist, at det har været lukket så meget ned. Nu kan jeg endelig komme ud og vise teknikkerne frem og lære fra mig igen,” siger Karoline Hughes, der er så heldig at kunne holde workshop i forbindelse med ROD Festival på AVV den 31/7. 

Der er reception for bogen på Hjørring Bibliotek lørdag den 24. juli kl. 11.00-13.00. Der er alle interesserede velkomne. 

Og måske bliver det til en ekstra tur for Karoline ud i verden. Til efteråret udkommer nemlig hendes tredje sybog, StyleHacking, og det bliver på engelsk under et amerikansk forlag. ”Det er så spændende, og det har jo været et meget travlt år med en masse fotografering og korrekturlæsning, men det hyggeligste har været at arbejde med Rikke Ella. Det er jo ren luksus at have sin forlagsmutter så tæt på,” udtaler Karoline. Og det har også vist sig ganske nyttigt, for da billederne til ”Fra seng til tøj” skulle tages, meldte en af modellerne fra. ”Så var det heldigt, at jeg kunne træde til, så tidsplanen ikke skred. Man skal nogle gange stå model til lidt af hvert som redaktør,” griner Rikke.

Bogen kan købes hos fysiske boghandlere, onlingboghandlere og på forlagets hjemmeside: forlagetpetunia.dk/ 

Copyrights SkagaFM