Kulinariske oplevelser på Hirtshals Havn

Udgivet d. 2. december 2019

Kamilla og Simon Christensen i Restaurant Abstrakt: Travl startup og god læreplads på samme tid.

Skrevet af journalist Claus Dindler
for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

Der behøver ikke at være en modsætning imellem at være en travl iværksætter og en god læremester. Beviset findes hos Restaurant Abstrakt på Sydvestkajen i Hirtshals, som EUC Nord har kåret som Årets Læreplads 2019.

Kamilla og Simon Christensen har med to års hårdt arbejde udviklet Restaurant Abstrakt fra tomme lagerlokaler til en sund forretning. Samtidig har Simon haft overskud til at en være en så god læremester for kokelev Lukas Grøntved, at eleven skrev denne indstilling til EUC Nord:

”Simon er det mest hjertevarme og hjælpsomme menneske jeg længe har mødt. Han vil gøre alt hvad der står i hans magt, for at hans personale og ikke mindst jeg har det godt som elev. Som tiden skrider fremad ser man faktisk hinanden som venner – trods de 11 års aldersforskel og erfaringsforskel.”

Det synlige bevis på titlen som Årets Læreplads 2019 overrækkes af EUC Nords direktør, A. Neil Jacobsen. Til højre ses kokelev Lukas Grøntved.

Kamilla og Simon Christensen har siden november 2017 leveret kulinariske oplevelser på Hirtshals Havn og oparbejdet en kundekreds, som ikke blot er lokal, men også regional.

”Vi har efterhånden mange gæster, som tager toget hertil fra Frederikshavn og Aalborg, udover de lokale fra Hirtshals og Hjørring. Samt naturligvis turister, som der bliver flere og flere af i takt med, at Sydvestkajen udvikler sig til et rekreativt område,” siger Kamilla Christensen.

Abstrakt-værterne ser gerne, at Sydvestkajen udvikles yderligere til et restaurant- og café-miljø.

”Vi vil hilse flere konkurrenter velkomne. De vil medvirke til øget synlighed og dermed gavne alle her i området. Men det skal være med hensyntagen til, at vi fortsat har en levende fiskeri- og erhvervshavn. Det er netop attraktionen ved dette sted,” siger Simon Christensen.

Kamilla og Simon fandt hinanden, mens de var ansat på Hotel Fyrklit i Hirtshals. Der skabte de sig et stort netværk i lokalområdet og fik en klar fornemmelse af, at der var basis for en restaurant som Abstrakt ved vægt på høj kvalitet af mad, drikke og betjening.

”Måltidet skal være en oplevelse. Det er vores overordnede målsætning,” siger Kamilla Christensen.

Restaurant Abstrakt har i dag syv medarbejdere. Siden starten har omsætningen været støt stigende.

”Der er vist ingen, der bliver rige af at drive restaurant. Men allerede efter to år kører vores forretning meget tilfredsstillende, og vi har en indtjening, der vil gøre det muligt med en gradvis opgradering i de kommende år,” siger Simon Christensen.