Kunsthåndværkermarked i påsken i Sømandskirken, Hirtshals

Udgivet d. 3. april 2019

For 9. år i træk inviterer Hirtshals Turistforening til det populære Kunsthåndværkermarked i påsken i Sømandskirken, Hirtshals. Traditionen tro afholdes markedet i påskedagene; Skærtorsdag og Langfredag fra kl. 11-16.

Sømandskirken Hirtshals bliver fyldt op af lokalt kunsthåndværk, bl.a. smykker, strik, billedkunst, pileflet og raku samt boder med lækre specialiteter. De besøgende har en unik mulighed for at få en snak med kunstnerne, og få den gode historie om produktets tilblivelse. Fortællingen og mødet med kunstneren gør produktet mere personligt og unikt, fortæller Henriette Andrea Søttrup, bureauleder på Hirtshals Turistbureau.

Der vil under de hyggelige markedsdage være åbent i den lille café, hvor man kan holde pause og nyde indtrykkene med lidt sødt til ganen, og en kop af den lækre kaffe fra Vendia Kaffe. Cafeen er vældig populær, stemningen på dagene høj og kunsthåndværkermarkedet tiltrækker år for år flere og flere gæster. Mange tager en tur rundt i byen, shopper og hygger og lægger også vejen forbi kunstudstillingerne på Den Gl. Station og på Hirtshals Fyr, fortæller Henriette videre.

Ved åbningen vil Hirtshals Turistforening afsløre en ny Hirtshals plakat, som lanceres for at markere Hirtshals 100 års byjubilæum. Motivet er et, som vi alle elsker og plakaten lægger i fin tråd med de 2 øvrige plakater, som turistforeningen har udgivet. Motivet vil blive afsløret skærtorsdag i Sømandskirken efter åbningstalen.

Vi glæder os og håber at se mange i løbet af dagene, også til den festlige åbning skærtorsdag kl. 11 – hvor den nye formand for Hirtshals Handel & Erhverv Dorthe Schaltz holder åbningstalen. Efterfølgende spiller organist Thomas Abildgaard et par forårssange på Sømandskirkens gamle orgel og Hirtshals Turistforening er vært for et lille glas bobler.

Udstillerne til Kunsthåndværkermarkedet 2019:

Gerda Dahl - Raku og drivtømmer
Laila Pallisgaard - Billedkunst
Inger Mortensen – Collage
Galleri Tronsmark – Malerier & Strik
Sofie Munch – Skind
Margit Jespersen - Pileflet
Vendia Kaffe – Gourmet kaffe
Britta Andreassen - Smykker
Tornby Gl. Købmandsgård – Specialiteter 
Inge Susanne Jensen - Drivtømmer
Knud Normann Christensen – Relieffer
Janne Kristensen – Glas kunst
Ulla Duus – Malerier 
Rav-Værkstedet – Smykker

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.