Lauritzen vil bekæmpe politikerlede med valgkampsmanifest

Udgivet d. 14. maj 2019

“Jeg håber at jeg i denne valgkamp kan gøre mit beskedne bidrag til, at tilliden mellem politikere og resten af befolkningen bliver større.”

Tilliden til politikere er i bund.

Og selvom jeg synes vi folkevalgte - uanset parti - er bedre end vores rygte, anerkender jeg, at der er for mange skænderier, tomme løfter og manglende samarbejde i landspolitik. Vi politikere er desværre langt hen ad vejen selv skyld i politikerleden. Jeg har i min tid som Skatteminister forsøgt samarbejdet og lyttet fremfor at kritisere, og det vil jeg fortsætte med at gøre i valgkampen, selvom medier, spindoktorer og politiske kommentatorer søger konflikter og skænderier.

Derfor vil jeg følge disse 5 værdier i min valgkamp, og valgperioden der følger, forudsat jeg bliver genvalgt:

  1. SAMARBEJDE:

Nordjylland vinder, når vi politikere samarbejder i stedet for at skændes. Der er meget på spil i denne valgkamp, og uenighed er både sundt og godt. Men vi skal lytte til hinanden og give konstruktivt modspil og medspil til hinanden.

  1. TILLID:

Tilliden til folkestyret starter med respekt. Respekt for hinandens holdninger og forskelligheder. Vi skal væk fra bevidste misforståelser og fordrejninger og i stedet anerkende fakta og gode argumenter.

  1. SAMTALE:

Den politiske samtale og dialog fremmes bedst ved det personlige møde. Vi skal mødes meget mere – og vi skal tale meget mere sammen. Det skal vi gøre ansigt til ansigt, i stedet for at skændes på Facebook og andre sociale medier.

  1. ÆRLIGHED:

Når en vælger eller en politisk modstander stiller et spørgsmål, kommer man længst ved at svare direkte. Den politiske debat bliver god, når vi dropper udenomssnak, og svarer klart på det, der bliver spurgt om - også når svaret er upopulært.

  1. ORDENTLIGHED:

Det skaber politikerlede, når der sker løftebrud. Vi politikere skal ikke love mere end vi kan holde.

Derfor vil jeg nøjes med at love, at være ambitiøs på Nordjyllands og Danmarks vegne, og arbejde hårdt for at gennemføre min politik på en ordentlig måde.

Dette er min rettesnor. Jeg kan ikke garantere, at jeg lykkes hele tiden. Men jeg vil gøre alt hvad jeg kan for, at 2019 bliver en anderledes valgkamp. Den ambition håber jeg, at både politiske kollegaer og vælgere vil tilslutte indtil valgdatoen og den følgende valgperiode.

Skriv en kommentar