Lille prisstigning på tv-pakker fra HAS

Hjørring Antenneselskabs formand Kurt Larsen bliver interviewet i forbindelse med HAS 50 års jubilæumsmesse

Hjørring Antenneselskabs formand Kurt Larsen bliver interviewet i forbindelse med HAS 50 års jubilæumsmesse

I lighed med alle andre tv-udbydere er HAS – en af Danmarks største uafhængige foreninger – nu også klar til at melde priser ud for det kommende år.

- Og vi kan med ro i sindet fortælle, at vores medlemmer også næste år har nogle af de allerbedste priser i landet, fortæller formand Kurt Larsen. Desværre kan det ikke lade sig gøre at holde priserne helt i ro og tv-pakkerne kommer til at stige med 10 kr. pr. måned. For pakke 1’s vedkommende er det første gang i 3 år, at prisen stiger.

Stigningerne i HAS' pakker er iøvrigt mindre end hos de fleste andre udbydere, som har annonceret stigninger på op mod 50 kr. pr. måned.

Over halvdelen af stigningen skyldes alene øget betaling til Koda og Copydan. Disse to repræsenterer rettighedshaverne og står for den opkrævning, der fordeles til producenter, kunstnere, forfattere, musikere mv., og beløbet er noget uforståeligt næste år 15 % højere end sidste år.

- Det er en stigende udgift, som vi har meget svært ved at gennemskue og gøre noget ved, siger Kurt Larsen, der til gengæld glæder sig over de mange muligheder medlemmerne har for selv at vælge, hvilke tv-kanaler, de vil se.

I år kan medlemmerne også se frem til, at de ikke skal i gang med at indstille tv-apparaterne. Bestyrelsen har nemlig valgt ikke at foretage ændringer i programsammensætning.

- Med samarbejdet med Yousee har vores 20.000

medlemmer mange muligheder for selv at vælge de tv-kanaler, de vil have, hvis de ønsker noget andet end vores tre pakker. F.eks. kan vores medlemmer relativt enkelt selv vælge 11 tv-kanaler oveni basiskanalerne i pakke 1. Der er allerede rigtigt mange, der har fundet den nye ”bland-selv”-pakke attraktiv og derfor er skiftet til det.

Størstedelen af medlemmerne har dog fortsat de mere traditionelle tv-pakker. Valget af pakker og betaling for dem er et mellemværende mellem HAS og medlemmerne, men ønsker man at tilkøbe enkelte tv-kanaler eller ”bland-selv” sker det hos Yousee.

- Vi er selvfølgelig meget glade for, at det er lykkedes at holde lave priser og samtidig give vores medlemmer gode valgmuligheder, web-tv mv., slutter Kurt Larsen.

468 ad

Skriv en kommentar