Liv Martine fra Den Store Bagedyst aktuel med ny bog

Liv Martine, der i 2015 vandt Den Store Bagedyst er aktuel med: "Skønne Kager & Søde Sager"

Liv Martine fortæller om baggrunden for bogen: Det hele starter d. 22. december 2015, hvor jeg blev akutindlagt på Hjørring Sygehus. Præcis 2 måneder efter jeg vandt “Den store bagedyst” på DR1. Det er en periode i mit liv, som jeg aldrig nogensinde vil glemme, fordi mit liv markant ændrede sig både i takt med programmet, men også fordi jeg blev diagnosticeret med en kronisk sygdom, som bestemt ikke rimer på sukker. Type 1 diabetes. Under min indlæggelse tog jeg en beslutning. Jeg ville vende den store usikkerhed, sårbarhed og frygt jeg følte til en styrke. Men det var også en beslutning om, at når jeg var klar, så ville jeg forsøge, at være det bedste forbillede for andre i min eller en lignende situation.

Jeg forsøger hele tiden at se så positivt som muligt på tingene. Jeg tænker blandt andet ting som; det er en sygdom som jeg kan leve med, og ikke dør af, hvis jeg passer på. Det er også en sygdom hvor man får en sundere livsstil, og sidst men ikke mindst så er det ikke en sygdom der gør ondt fysisk. 

Over den næste periode vil jeg løbende dele min rejse fra den dag, jeg tog den beslutning til hvor jeg står i dag – og hvilken betydning det har haft for mit liv og mit arbejde med kage.

BOGEN MED MULIGHEDER UDEN HVID RAFFINERET SUKKER

Da jeg fik min diagnose for 3 år var jeg fast besluttet på, at min sygdom ikke måtte og skulle sætte en stoppe for skønne kager i mit – og andres – liv. Det er resulterede i bogen “Skønne kager & Søde sager – med mindre sukker”, som udkommer d. 6. september. Bogen er et opslagsværk, hvor du kan skabe de bedste sukkerreducerede opskrifter, som er mindst lige så lækre, sjove og smukke som dem med sukker. Det er mit første lille skridt i det her nye kapitel for mig, og det er SÅ vildt!

Jeg er så stolt over den hér bog, og fatter ikke helt at den nu endelig er her. Den betyder så meget, da den repræsentere hele min rejse med en kronisk diagnose og udviklingen, jeg har været igennem de sidste 3 år. Den viser, at man kan hvad man vil – også skabe og spise lækre og smukke kager selvom du har type 1 eller 2 diabetes eller bare ønsker, at skære ned på sukkeret.

Bogen er som sagt et opslagsværk, hvor du selv kan sammensætte dine kager, præcis som du har lyst til. Der er bunde, mousser, kompotter, sirupper, pynt og en masse andet lækkert – alt sammen sukkerreduceret. Og alle kan være med!

Men jeg har ikke skabt bogen helt alene. Det er en bog hvor jeg har inddraget min bedste samarbejdspartner Simone, for uden hende var det ikke gået nær så smertefrit! Tak Simone fordi du har valgt at blive en del af et svært emne i mit liv. Tak fordi du ubetinget er der for mig og ikke mindst udfordre mig og gør mig endnu dygtigere ved ikke at gå på kompromis med selv de mindste fejl! 

Bogen udkommer den 6. september

 

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.