Løkken-surfer sejrer ved DM i Kitesurfing

Udgivet d. 6. september 2020

Det blev til Nordjysk guld ved DM i Kitesurfing, der blev afviklet i weekenden ved WATERZ - nordens største vandsportsfestival i Hvide Sande.

Rasmus Frejlev fra North Shore Surf i Løkken vandt DM guld i Kitesurf Freeride foran brødrene Ruben Gramstrup og Lucas Gramstrup begge fra København.

- det har været en speciel sæson i år, der startede med en aflysning af alt på grund af Covid-. Da vi endelig fik mulighed for at komme på vandet, afviklede vi sæsonens første stævne på Svelmø ved Sydfyn, der blev en stor succes. Så gik vi ombord i vores mobile stævne, der skulle have været afviklet i hele landet sommeren over, men det måtte vi aflyse på grund af manglende vind på grund af det gode vejr, og nu lukker vi så sæsonen i Hvide Sande med masser af vind og bølger, fortæller Rasmus Salomon fra Kitesurf Danmark, der står bag Danmarksmesterne.

Han glæder sig over forholdene ved WATERZ - nordens største vandsportsfestival i Hvide Sande.

- det er et fantastisk sted og vindforholdene lørdag stillede helt andre krav til kitesurferne, end ved sidste stævne. Det betyder også, at der sker ændringer på ranglisterne. Dem der ikke har haft en chance på fladt vand, har i den grad fået chancen i dag og den har de taget, fortæller Rasmus Salomon

Han noterer sig med glæde, at kitesurfing bliver mere og mere populært blandt kvinderne.

- vi har haft ni kvindelige deltagere ved årets DM og det er rekord og det er en udvikling, vi er rigtigt glade for, fortæller Rasmus Salomon.

Han påpeger, at Kitesurf Danmark har ligestillet alle atleter og at præmierne i Freestyle, Freeride og Q-grupper er de samme.

Vinderne ved DM i Kitesurf 2020 blev:

Freestyle

Jesper Fjord, Odense

Lasse Nakskov, Odense

Rasmus Keysen Kjær, Nyborg

 

Freeride

Rasmus Frejlev, Løkken

Ruben Gramstrup, København

Lucas Gramstrup, København

 

Q

Emely Freja, København

Katrine Oline Aavitsland Lund, København

Sofie Gøhler, København