Lokale bueskytter har skudt 3D-dyr i stykker

Udgivet d. 10. maj 2019

Med et kontingent på blot 200 kroner om måneden har West Vendsyssel Buelaug sat overliggeren så lavt at alle kan være med. Og det er præcis meningen, siger formand Preben Sørensen, der tilføjer at prisen i andre klubber normalt er 1.500 kr.


"Alle skal have råd til at skyde med bue, uanset om man er rig eller fattig."

Sammen med 11 andre bueskydningsentusiaster oprettede Preben Sørensen for fire år siden, dét der i dag er Nordjyllands eneste naturbane, som ligger i smukke omgivelser ved Børglum Kloster.

I dag har klubben 130 medlemmer af begge køn i alle aldersgrupper og tilstrømningen ser ud til at fortsætte.


"Det havde vi slet ikke regnet med. Man kan sige, at vi er blevet ramt af vores egen succes."

På naturbanen skyder bueskytterne til måls efter såkaldte 3D dyr. Men med de mange skytter er dyrene efterhånden skudt i stykker. Med det lave kontingent har bueskytterne svært ved selv at anskaffe nye 3D dyr, der koster adskillige tusinde kroner stykket.

"Der for kunne vi heller ikke få armene ned, da vi fik besked om støtten," siger Preben Sørensen.

 

Bueskytterne havde ansøgt Nordea-fondens Lokalpulje, som i denne uge gav støtte på 52.000 kroner.

 

"Når Nordea-fonden har valgt at støtte West Vendsyssel Buelaugs naturbane, så skyldes det, at foreningen er med til at trække flere børn, unge og voksne ud under åben himmel. Aktiviteter i den nære natur, er netop et af vores to tværgående fokusområder i de kommende tre år, siger direktør Henrik Lehmann Andersen, der tilføjer at selvom Nordea-fonden ikke har nogen færdig opskrift på det gode liv, så tror fonden på, at det skabes i fællesskab med andre.

 

"Og bueskytterne i Vendsyssel imponerer med at skabe et inkluderende fællesskab, som rigtig mange nordjyder på kort tid har tager til sig."

 

Støtten fra Nordea-fondens Lokalpulje som er på 25 mio. kr. årligt og kan søges af alle foreninger til det de brænder for inden for sundhed, motion, natur og kultur., og som skaber aktiviteter, der bidrager til det lokale fællesskab samt involverer og er til glæde for mange i foreningen eller i lokalområdet. På www.nordea-fonden.dk kan man i løbet af 72 timer få en hurtig vurdering af ens projekt.
Nordea-fonden modtager gerne ansøgninger til Lokalpuljen.

West Vendsyssel Buelaug har hjemsted i Jammerbugt Kommune, men naturbanen ligger i Hjørring Kommune. Klubben dækker hele Nordjylland.

Skriv en kommentar