Mads Toghøj giver koncert i Hirtshals Kirke

Udgivet d. 13. maj 2019

Sanger og sangskriver Mads Toghøj, der har adresse på Sydfyn og rødder i Skagen, har netop udgivet sit tredje album ”Rødder”. Et pladeprojekt, der handler om værdien i at genfinde rødderne og vende hjem på et åndeligt plan.

Mads Toghøj har netop fejret 20 års jubilæum som musiker, hvilket blev markeret med tre udsolgte koncerter på Kulturhus Kappelborg i Skagen. Umiddelbart bagefter kunne han udsende sit tredje studiealbum, Rødder, der er en stor hyldest til barndomsbyen Skagen og de mennesker, der gjorde Mads til det menneske og den sangskriver, han er i dag. Centrum i hyldesten er meget naturligt Mads’ morfar, Thomas Jensen, der under navnet Fisker Thomas gav fiskere og andet godtfolk på havet en musikalsk stemme i 70’erne og 80’erne. Mads fortolker fire af Fisker Thomas’ viser på albummet, og indspilningerne er tilmed udført med hjælp fra et par af de musikere, der spillede på originalerne for 40 år siden.

Pladen er kommet godt fra start, og sangene ”Lysets land” og ”Min Barndomsby” røg direkte i rotation på DRP5. ”Lysets land” røg tilmed direkte ind på DRP5 Dansktoppen på en fornem 4 plads. Selv om det er en dansksproget plade, er sangen ”Om 100 år” nået hele vejen til USA, hvor en radiostation i Boston spiller den flittigt.

I 2012 flyttede Mads og familien til Sydfyn. Samme år udgav Mads albummet ”Alley of Faith” som er en engelsksproget plade i country/roots-genren. Pladen blev indspillet i Nashville med flere koryfæer i studiet – heriblandt folk, der havde indspillet med Elvis Presley. Flere af disse sange, såsom “I´ll be there”, “Bit by bit” og ”Holding on to you” kom på DRP4 og DRP5 playliste og er også blevet spillet rigtigt meget I udlandet.

Mads Toghøj er en musikalsk arbejdsmand og har i mange år spillet på beværtninger, festivaler, byfester og kulturhuse med mere, over det meste af landet. Mads´s repertoire byder også på en masse gode gammeldags covernumre i country- eller americana genren.  Det kan hænde Mads tager en afstikker til rock/Blues genren eller måske lidt fra det irske..  og måske lidt på dansk? Alt er mulig. Johnny Cash, Elvis Presley, John Denver og Kris Kristofferson er nogle af de kunstnere som Mads holder af at fortolke.

Mads Toghøj gæster Hirtshals den 7. august i Hirtshals kirke - flere informationer bliver offentliggjort tættere på datoen.

Skriv en kommentar