NaTour – et rullende lejrbål til hele Danmark

Udgivet d. 22. november 2019

Med 3 mio. kr. fra Nordea-fonden realiserer Naturmødet nu ønsket om en mobil naturscene. Projektet NaTour sætter hjul under naturformidling og debat og bringer Naturmødet ud i alle hjørner af Danmark.

Naturen tilhører os alle. Interessen for natur og biodoversitet har aldrig været større. Derfor skal naturdebatten ud i asfaltjunglen, ind på festivalpladsen og helt ind på vores skoler. Den ambition bliver nu til virkelighed med NaTour.

Naturen skal ud til folket

Med NaTour får danskerne en alsidig platform til at skabe større interesse for vores fælles natur. Her kan børn, unge og ældre lære om dyr, planter, skov og hav på nye og spændende måder. Grundidéen er, at naturdebatten skal ud af hænderne på "Tordenskjolds soldater" og ud til nye målgrupper, som ikke nødvendigvis interesserer sig for naturen i forvejen.

Nordea-fonden støtter NaTour med tre mio. kr. over tre år. Hjørring Kommune medfinansierer den rullende naturscene med 1.500.000 kr.

Formand for Naturmødet og borgmester i Hjørring Arne Boelt siger om initiativet:

- Helt fra Naturmødets start har vi haft en ambition om at være platform for naturdebat og formidling hele året og ikke kun de tre dage i maj. Det er en ambition, som kræver power, og med Nordea-fondens støtte kan vi nu løfte den ambition. Vi glæder os til at bringe Naturmødets ånd ud i alle afkroge af Danmark og sætte naturen på dagsordenen helt nye og uventede steder.

Naturmøde hele året - i hele landet

Helt konkret indkøbes, dekoreres, udstyres og bemandes en rullende platform, som danner den fysiske ramme om projektet. Køretøjet kan simpelt og hurtigt omdannes til en scene med indbygget audio-udstyr og 50-100 tilskuerpladser. Det fungerer desuden som et mobilt udstillingslokale med plads til skarp formidling om dansk natur.

NaTour-projektet bliver forankret i organisationen bag Naturmødet, men ligesom Naturmødet er NaTour en åben platform, hvor alle har mulighed for at byde ind og komme til orde. Derfor kan NaTour scenen også lånes ud til lokale og nationale naturinstitutioner og -organisationer, som gerne vil lave formidlingsevents rundt omkring i landet.

Den rullende platform bliver bemandet med et korps af dygtige unge, som interesserer sig for naturformidling. Uddannelsen af NaTourPiloterne er en indbygget målsætning i projektet ligesom det at udvikle og afprøve nye koncepter for naturformidling er en vigtig del. NaTour projektet opstartes og rammer landevejene allerede i 2020.

Nordea-fonden med på tur

- Det er imponerende, at det årlige Naturmøde i Hirtshals allerede er så stærkt forankret, at aktiviteterne kan foldes ud hele året og i hele landet. På den måde tager Naturmødet et markant ansvar for at få flere ud i det fri, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Fonden planlægger også at slutte sig til turen for at lytte med til debatterne.

Fakta:

  • NaTour er et tre-årigt projekt.
  • År 1 handler om indkøb, etablering og indkøring
  • År 2 handler om afprøvning af koncepter
  • År 3 skal afrunde formatet og sikre et bæredygtigt projekt for fremtiden
  • NaTour er støttet af Nordea-fonden med tre mio. kr.
  • Hjørring Kommune medfinansierer projektet med 1.500.000 kr.

 

Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune