Naturens Dag i Nordjylland

I år er temaet for Naturens Dag 'bevægelse i naturen', der handler om at sætte fokus på gode friluftsoplevelser- og aktiviteter, som samtidig skal inspirere folk til at komme mere ud i det fri.

En ny repræsentativ undersøgelse fra Friluftsrådet viser, at rigtig mange børn går glip af helt basale naturoplevelser - eksempelvis viser undersøgelsen at hele 50 % af landets børn i alderen 2-15 år aldrig har prøvet at klatre i træer[i].

Det er en udvikling, der går i den helt forkerte retning, hvis du spørger Friluftsrådets  formand Lars Mortensen:

"Naturen er et skatkammer fyldt med alt det, som et barn har brug for, og det skylder vi som forældre, bedsteforældre og professionelle at give vores børn med i livet. De skal have lov at slå sig løs og bevæge sig rundt og gå på opdagelse" siger han..

Naturoplevelser er vigtige for børns udvikling - både hvad angår leg og motion, men også når det handler om at blive bevidste omkring, hvordan vi bedst passer på naturen.

"Det er vigtigt, at børn får gode naturoplevelser, så de lærer naturen at kende. Det er børnene, der skal passe på naturen i fremtiden, og det har aldrig været vigtigere end nu!" siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Naturens Dag i Hjørring Kommune:
Spejderne i Skallerup-Vennebjerg Gruppe byder velkommen til deres årlige Høstmarkedet, med masser af aktiviteter i naturen. Ved Spejderbogens Høstmarked med stort loppemarked, som arrangeres af Skallerup-Vennebjerg Gruppe, vil man kunne finde noget til store såvel som små sjæle. Arrangementet er en årlig begivenhed, især i lokalområdet, og det byder udover loppemarked på tombola, café og diverse forskellige aktiviteter for hele familien. I blandt årets aktiviteter vil det være muligt at se en tilknytning til Naturens Dag, fordi vi ønsker at sætte endnu mere fokus på miljøet samt hvilke muligheder, naturen har at byde på i lokalområdet.

Læs mere på www.naturensdag.dk

Faktaboks: Det går danske børn glip af i naturen:

Vidste du at...
86% af landets børn i alderen 13-15 aldrig har prøvet at sejle i en sejlbåd
49% af landets børn i alderen 2-6 år aldrig har prøvet at brænde sig på en brændenælde
73% af landets børn i alderen 13-15 år aldrig har prøvet at fiske
46% af landets børn i alderen 2-15 år aldrig har prøvet at lave bål i naturen
39% af landets børn i alderen 2-6 år aldrig har prøvet at bade i havet[ii]

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.