Naturens kræfter truer nu Rubjerg Knude Fyr

Havet, storme og blæst har betydet, at tiden hvor Rubjerg Knude Fyr kan falde i vandet nærmer sig. Derfor er det nu nødvendigt, at arbejde på at have en plan klar for at rømme fyret, hvis vinterens storme bliver hårde.
Samtidig vil Hjørring Kommune sætte et arbejde i gang, der kan vise hvordan attraktionsværdien ved Rubjerg Knude kan fastholdes, så det fortsat er et attraktivt mål for de mange mennesker, der kan lide en autentisk naturoplevelse.
- Vi skal have undersøgt om fyret kan bevares på en eller anden måde, eller om vi kan skabe en attraktion uden fyret som fast holdepunkt. Det er så vigtigt, at, bevare en af de vigtigste attraktioner på vores kyst og i vores natur, som trækker folk til fra både nær og fjern, siger borgmester Arne Boelt.
Hjørring Kommune er i god og løbende dialog med Naturstyrelsen, der ejer fyret.
Alle muligheder skal undersøges for at få et overblik over hvilke løsninger, der er realistiske. Det vil især også være afhængigt af, om det er muligt at finde samarbejdspartnere, der er parate til at finansiere en genopførelse af fyret et andet sted i tilknytning til knuden. Det er som udgangspunkt en bekostelig affære, som det ikke er muligt for kommunen alene at bære.
Det er håbet at naturen er os venligt stemte i de kommende vintersæsoner, så vi får mest mulig tid til at finde en løsning, der sikrer attraktionen i mange år.

468 ad

Skriv en kommentar