Norge er svær, vi hjælper gerne andre

Adm. direktør Nils Træholt i Med24’s supermoderne pakkeafdeling

Siden 2015 har Med24 i Løkken øget sin eksport til Norge fra nul til en to-cifret million-omsætning, og målet er en tredobling i løbet af de næste tre år.

I dag tjener Med24 penge i Norge. Men det har været en svær start.

”Vi har betalt nogle dyre lærepenge, indtil vi fandt de rigtige samarbejdspartnere. Men nu har vi knækket koden og har motoren til fortsat vækst på det norske marked,” siger adm. direktør Nils Træholt.

Norge er som bekendt ikke medlem af EU. Det giver store udfordringer omkring told og moms, når der eksporteres til Norge. Med hjælp fra Væksthus Nordjylland fik Med24 EU-medfinansiering til et projekt til at løse problemerne og fandt ad den vej efterhånden frem til samarbejdspartnere, der kunne bistå med at udvikle systemer til håndtering af told- og moms-udfordringerne.

I dag håndteres told og moms vedrørende Med24-eksporten til Norge af Inter-Distrans og KGH Customs.

Også distribution i Norge var en svær opgave. Med24 er simpelthen for lille til at opnå fordelagtige aftaler med norske pakkedistributører.

Det problem blev løst igennem samarbejde med Coolrunner fra Aalborg, der ved at samle danske eksportører til Norge i en pulje kan opnå et volumen, så de kan forhandle sig frem til tilstrækkeligt lave priser.

Det er et eksempel på samarbejde, som Nils Træholt ser store muligheder i.

”Her i Nordjylland er virksomhederne generelt så små, at vi hver for sig har svært ved at løfte opgaven med at starte eksport til Norge. Men vi kan gøre det sammen. Jeg stiller mig gerne til rådighed til at dele de erfaringer, som Med24 har gjort med vores Norges-projekt,” siger Nils Træholt.

Med24.no – den norske webbutik for Med24

Med24 blev startet i 2005 af to venner fra Løkken, Nils Træholt og Kristian Brinckmann, som fortsat ejer og driver virksomheden. Med24 sælger via sin web-butik omkring 400.000 pakker årligt. 80 pct. går til hjemmemarkedet, 10 pct. til Sverige og 10 pct. til Norge. Med24 er så stor i Danmark, at ekspansion er vanskelig. Derfor satsningen på Sverige og Norge.

Der er omkring 50 medarbejdere ansat, og virksomheden har investeret i kraftigt i IT-styrede lager- og paknings-systemer.

Med24 har suppleret den grundlæggende salgsvirksomhed med rådgivning til kunderne og har i dag ansat to farmakonomer, en materialist, en kostvejleder og en fitness-instruktør.

Kilde: Hjørring Erhvervscenter

468 ad

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.