Nu er det sidste uge med livreddere på strandene

Udgivet d. 13. august 2019

Skolebørnene er rykket ind i klasseværelserne, og mange er vendt tilbage til arbejdet efter sommerferien. Det betyder, at der er langt færre mennesker på strandene, og derfor takker livredderne snart af for badesæsonen 2019.

- Vi kan tydeligt se, at antallet af strandgæster falder markant, når skolerne begynder efter sommerferien, og det har vi indrettet vores sæson efter. Men man kan stadig nå at tage en svømmetur under opsyn af livredderne i den kommende uge, og det håber vi, at mange vil gøre. Børnehaver og skoleklasser er også velkomne til at komme en tur ned på stranden, så fortæller livredderne gerne om de fem baderåd og om, hvordan man passer på sig selv og hinanden på stranden, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Forhåbentligt fortsætter det lune vejr, så badeglade børn og voksne i de kommende uger kan forlænge sommeren med flere badeture. Hopper man i vandet, opfordrer TrygFonden Kystlivredning til at huske på de 5 baderåd.

- Generelt oplever vi, at folk passer godt på, når de bader. Livredderne har igennem sommeren mødt rigtig mange mennesker på strandene og talt med dem om badesikkerhed og de forholdsregler, man bør tage, inden man går i vandet. Vi håber, at baderådene om bl.a. aldrig at bade alene og at være opmærksom på strømforholdene har klædt danskerne godt på til at bade, når livredderne ikke længere holder øje, siger Michael Iwersen, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.  

Aktioner i uge 32
I uge 32 gennemførte TrygFondens kystlivreddere i alt 112 førstehjælpsindsatser, 365 forebyggende indsatser og 4.758 oplysende indsatser. Der var i ugens løb ingen livreddende aktioner. Aktionstallene for de enkelte strande og havnebade kan ses nedenfor.

 

 

De 5 baderåd

 

1. Lær at svømme

2. Gå aldrig alene i vandet

3. Læs vinden og vandet

4. Lær stranden at kende

5. Slip ikke børnene af syne

 

 

TrygFonden Kystlivredning – aktionstal fra uge 32

Nordjylland: 0 livreddende aktioner, 7 førstehjælpsaktioner, 90 forebyggende aktioner, 631 oplysende indsatser

  • Blokhus: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 82 forebyggende aktion og 170 oplysende indsatser
  • Løkken: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 111 oplysende indsatser
  • Tornby: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 0 forebyggende aktioner og 59 oplysende indsatser
  • Palmestranden: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 3 forebyggende aktioner og 149 oplysende indsatser
  • Sønderstrand: 0 livreddende aktioner, 0 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 75 oplysende indsatser
  • Tversted: 0 livreddende aktioner, 1 førstehjælpsaktion, 5 forebyggende aktioner og 67 oplysende indsatser